Nilsson hadde med seg sine kolleger Lorenzo Girardi (Event Director) og Robert Peets (Race Director) på en skutertur over fjellet fra Setermoen til Bardufoss onsdag morgen.

Forandringer

Ski Classics-sjefene ville se nærmere på blant annet starten, klatrepunkt og målområdet under onsdagens besøk.

– Vi ønsker å få en mer kompakt start. En forandring fra før er at vi skal ha en ny klatretrøye. Da skal vi to klatrepunkt der den første vil være på Orta, mens den andre blir på Øverlitjønna, forteller Nilsson, som sier at løpet ikke vil bli mye forandret fra forrige sesong.

– Vi holder oss veldig like. Vi gjør litt forandringer på starten og litt på målområdet. Vi ønsker å få en mer rett løype mot mål, sier Nilsson.

Daglig leder i Reistadløpet, Ivar Holand, sier at de sammen med Ski Classics-toppene skal finspisse løpet fra forrige sesong.

– Vi har et veldig godt grunnlag fra 2017. Det er gjort solide evalueringer på alt vi hadde på arrangementet. Klarer vi å spisse det enda bedre, skal vi gjøre et enda bedre arrangement i 2018 enn i 2017, sier Holand, som setter pris på besøket fra Ski Classics.

– Det er viktig i forhold til å få avstemt krav og forventninger fra begge parter. Her får de kommet med sine innspill og vi får kommet med våre punkter overfor dem.

Sikker på suksess

Reistadløpet ble etter forrige Ski Classics-sesong fremhevet som et av de beste løpene i langløpscupen.

– Absolutt. Mange syntes det var positivt med at det var et gammelt klassisk diagonal-løp. Vi ser det som veldig positivt med å få variasjonen i touren med kuperte løyper og flate løyper. Og dette er definitivt ikke av den flate typen, gliser Nilsson.

Etter at de onsdag formiddag rundt klokken 12.30 ankom skistadion på Bardufoss, skulle representanter fra både Reistadløpet og Ski Classics gå gjennom en lang liste med punkter for å forbedre langløpet.

– Det er en lang agenda med punkter, slik at vi er best mulig forberedt når vi kommer hit i april, sier Nilsson.

– Blir Reistadløpet 2018 det beste løpet i Ski Classics?

– Om du ordner været, så er jeg ganske sikker på det.

Nilsson mener Reistadløpet har en av de beste traséene i hele langløpscupen.

– Det er en fantastisk løype, kanskje den fineste i hele touren. Det å få dra over fjellet i variert terreng, det er helt nydelig for løperne.

TOPPSJEFER: Lorenzo Girardi, David Nilsson og Robert Peets var onsdag på plass på Bardufoss for å forbedre Reistadløpet. Her i samtale med daglig leder Ivar Holand.