Bardufosshallen var på det nærmeste fylt da turnsjef Lise Hagensen Nytrøen ga klarsignal til at showet kunne starte.

– I dag har vi med rundt 200 unge turnere som opptrer, fra fem år og opp til 20 år, forteller Lise.

Hun forteller at turnforeningen også har enda yngre turnere fra to år og opp til og med fire år, men de har egne juleavslutninger.

– Vi har som tradisjon å ha et slikt fint førejulsshow. Ikke minst ser vi at på det store oppmøtet fra foreldrene at dette er veldig populært, sier Lise som de siste timene før showet startet ikke hadde tid til selv en kort prat.

Faktisk var hun så opptatt med å bli ferdig at hun satt ved lydpulten i hallen og strikket på det siste røde skjerfet som skulle brukes i et innslag om ikke så mange minuttene.

En reise gjennom alle årstidene

Lise forteller at man denne gangen har valgt en reise gjennom alle årets årstider som tema for showet.

– Alle gruppene har øvd og forberedet seg i en drøy måned, og jeg føler at vi har fått til et veldig bra show, forteller Lise, som selv styrte lyden på søndag.

– Men trenerne startet allerede i august med planleggingen av showet, som etterhvert har blitt gått gjennom ned til siste detalj.

– Jeg passer på at lyden er rett hele tiden, og har kontakt med min datter Ragnhild Nytrøen som passer på at turnerne er klare til å komme ut i salen. Ved siden av meg har jeg også stor hjelp av Rune Leivseth som hjelper meg med både lys og lyd. Utover det har vi jo med 16 trenere som er i aksjon, det samme er hele styret i turnforeningen, fortalte hun mens showet pågikk.

- Mange er med og bidrar

– Vi har mange foreldre som er med og bidrar med å løse oppgaver under showet, blant annet ved å stå i kiosken og også med å levere mat. Mange av dem er med å sette ut stoler og klargjøre showet på andre måter, noe vi er svært takknemlig for.

Et forventningsfullt publikum ble ikke skuffet over det de minste leverte. Showet inneholdt masse fin turn, og ikke minst fikk vi se turnere som virkelig utstrålte glede over det de holdt på med.

singing in the raun: Marianne Larsen var en av turnerne som var først ut under juleshowet. Foto: Stein Wilhelmsen
siste skjerf ferdig akkurat i tide: Turnsjef LØise holdt her på å strikke ferdig det siste skjerfet til et et av innslagenen under showet. Foto: Stein Wilhelmsen