– Jeg gidder ikke trene for kun å gå i tre minutter, sier Valnes til Folkebladet.

Valnes nådde nye høyder da han forrige helg ble nummer ti på prologen i verdenscupen på Lillehammer første helgen i desember.

– Sprint er noe moderne, men jeg vil gå fort på de tradisjonelle distansene også. Det har hele tiden vært målet. Men sprint er kanskje der man slår seg først opp i norgestoppen, mener Sørreisa-mannen, som selv føler han er der han skal være og kanskje enda litt til.

– Jeg føler jeg har nådd det nivået som jeg ønsket å nå denne sesongen.

Rutine

Gode prologer til tross, han har fortsatt til gode å kjempe om finaleplass i konkurranse med verdenseliten.

– Hva mangler du for å kunne kjempe om sprint-finaler?

– Det er rutine og slikt. Man må bli sikrere på løpsopplegget og ha forskjellige taktikker i hvert heat. Skal man legge seg først eller skal man legge seg lenger bak. Samtidig må man bare bygge videre på utholdenheten, sier Valnes.

Han mener hans sterkeste side er hurtigheten.

– Målet på sikt er å kunne styre heatene som man vil. Man blir litt inspirert av Klæbo (Johannes Høsflot Klæbo red. anm.) som styrer showet fullstendig. Er man sterkest får man respekt og da kan man styre det. På sikt må jeg jobbe med det taktiske og å forbedre utholdenheten, som er pri én hele veien.

Takker lagkameratene

– Hvordan har du selv opplevd suksessen i skiløypa i starten av sesongen?

– Jeg har visst at potensialet bor i meg. Jeg har prøvd å bygge på utholdenheten i sprint som gjør at jeg kan gå fort i prolog og i flere heat. Jeg har lyktes med det og han karen bak der har bidratt til det på trening, sier Valnes mens han peker på lagkamerat Torgeir Sulen Hovland.

– Det er vi som drar han hele tiden og han henger på, sier Sulen Hovland med et smil.

– De skal ha skryt hele gjengen. Alle har kommet på et bra nivå, sier Valnes.

Søndag måtte Valnes imidlertid se seg slått av blant andre Sulen Hovland, da han gikk inn til fjerdeplass i det 12,5 kilometer lange kretsrennet i Målselv Fjellandsby.

Martin Mikkelsen vant søndagsrennet foran Sulen Hovland. Edvin Frost endte på tredjeplass. Valnes på fjerde var 1:54.3 bak Mikkelsen.

– Det var tungt i dag. Det var en skikkelig jobbeløype, som ikke er min favoritt.

Han er imidlertid ikke misfornøyd med at han endte på fjerdeplass.

– Jeg merket tidlig at jeg måtte jobbe. Konkurranseskiene ligger sørpå. så disse var litt tunge å gå på. Jeg brukte en del krefter i starten og når man først mister kontakten i denne løypa, så ryker det fort sekunder.