Stenersen skulle på en normal dag, selv med de to bommene han pådro seg, ha kjempet om en topp 30-plassering. Men slik gikk det ikke. Farten i sporet var for lav og Stenersen endte på 102. plass, nesten fire minutter bak Johannes Thingnes Bø som vant.

- Jeg har ikke noen gode svar. Det var et katastrofeløp rett gjennom. Det var skikkelig dårlig. Treneren (Wolfgang Pichler red. anm.) har heller ingen gode svar. Han skjønner heller ingenting. Så nå er jeg litt rådvill, sier Stenersen til Folkebladet.

Han forteller selv at han er frisk, har energi og sover godt om natten.

- På treningene er jeg også med. Men i konkurranser funker det ikke. Forhåpentligvis trenger jeg litt flere konkurranser for å komme i form. Tidligere har jeg slitt med formen før jul, så jeg håper det er det som skal til.

Dropper v-cup

Han skulle etter planen gått en etappe for Sverige på søndagens stafett, men der blir han erstattet av Peppe Femling. Det blir heller ikke noe mer verdenscup før jul på Stenersen. I stedet reiser han til Obertilliach for å gå tre konkurranser i IBU-cupen neste helg.

- Tre konkurranser på rappen kan nok hjelpe på. Ikke minst for å få litt selvtillit også, sier Stenersen, som innrømmer at det er tungt når resultatene går mot han.

- Det er ikke dette jeg trenger når jeg har lagt så mye i det. Jeg har vært frisk hele året og virkelig lagt ned jobben. Det er rett og slett helt for jævlig. Det er tungt, sukker han.

Holder motet oppe

Han var lørdag ute på en lett treningstur.

- Jeg er lett og fin i kroppen. Det er ingen symptomer på at jeg er sliten heller, sier han.

Han håper imidlertid at fredagens fiasko var et engangstilfelle.

- Jeg gikk ikke et dårlig løp, jeg gikk et jævlig dårlig løp. Men jeg prøver å holde motet oppe og satser på at jeg trenger flere konkurranser og litt mer tid, så kan det komme seg. Jeg håper at kroppen ikke er sliten og at det har blitt for mye.