Uhrenholdt Jacobsen startet halvminuttet bak Heimdal og tok etterhvert igjen Bardu-løperen.

Da forsøkte Heimdal å henge på landslagsløperen, som senere vant rennet. Det angrer imidlertid Heimdal litt på i etterkant av løpet. Til slutt endte hun på 10. plass.

- Jeg følte jeg åpnet bra og kontrollert og hadde god kontroll. Så kom Astrid som startet 30 sekunder bak meg og jeg var litt vel offensiv og prøvde å henge på henne i en bakke. Da ble jeg kjempestiv og slet med å komme meg til mål. Det ble en tung andre runde, sier Heimdal.

- Håper det løsner

Uhrenholdt Jacobsen vant som nevnt fredagens 10 kilometer fristil. På andreplass kom Anne Kjersti Kalvå, mens Heimdals lagvenninne på Team Nord-Norge, Emilie Kristoffersen, kapret tredjeplassen.

- Jeg burde bare fokusert på å gå i mitt eget tempo hele løpet. Jeg må bare ta med meg at jeg fikk en god start, så får jeg satse på at jeg holder en bedre andre runde senere.

Selv om hun føler disponeringen av løpet var feil, erkjenner Heimdal også at formen ikke er der den burde være.

- Jeg føler meg litt tung i kroppen, så jeg får bare håpe at det løsner litt snart. Men det er enda tidlig og det er stor sannsynlighet for at formen blir bedre. Det har ikke kjentes så bra ut forrige helg og i dag. Det er en ny dag i morgen allerede, det kan godt hende jeg trenger litt konkurranse for å komme igang, sier 22-åringen.

Verdenscup-håp

Heimdal skal gå både lørdagens sprint og søndagens 10 kilometer klassisk.

- Jeg tror begge de to distansene passer meg bra. Jeg er giret på å få til gode løp og gleder meg til å gå sprint i morgen.

Heimdal er i vippeposisjon til å få en plass på nasjonal kvote i verdenscupen på Lillehammer neste helg, men må trolig prestere på et høyere nivå resten av helga om hun skal være med i den diskusjonen.

- Foreløpig etter det jeg har prestert er muligheten veldig dårlig. Men såklart har jeg lyst til å prøve å få bedre løp resten av helga, så får vi håpe at det holder å komme med dit. Det hadde vært gøy å få være med på Lillehammer, avslutter Heimdal.

Merete Myrseth fra Øverbygd endte på 20. plass.

Gutta gikk 15 kilometer fristil fredag. Erik Valnes falt underveis og valgte å bryte løpet. Beste utøver fra Midt-Troms ble Maximilian Bie på 70. plass.