Senja Innebandyklubb har i dag rundt 100 aktive medlemmer, og har denne sesongen et herrelag og lag i U14 med i seriespill. U14-laget spilte sine to første seriekamper for sesongen i Silsandhallen i helga. De spilte to kamper mot samme lag, et sammensatt lag med navnet Tromsø IBK/BK 9000. På lørdag ble det 8-3 seier, mens det på lørdag ble 2-3 tap.

Herrelaget til Senja Innebandyklubb har også startet serien.

– Vi har en seier 10-9 mot BK 9000 II fra Tromsø, mens vi gikk på et stortap 2-13 for Narvik Malmers, der var vi helt sjanseløse, sier Kristian Meier. Han er leder for klubben, trener to lag i tillegg til at han selv spiller på seniorlaget.

«Spill og lær»turnering

Kristian forteller at i tillegg til de to seriekampene som U14 hadde i helga, ble det også

avviklet ei mer uhøytidelig innebandyturnering for de minste.

– Her spilte lag i aldersgruppen 5-12 år, og t man opererte ikke med rangering eller resultater fra kampene. Her var rundt 90 barn med og spilte innebandy der ingen var tapere.

– På en måte er det spillegleden som står i fokus mer enn det å vinne kamper, og her fikk alle lagene møte hverandre, forteller klubbleder Kristian.

– En fin utvikling siden 2004

I herrer senior spilles en ordinær seriekamp med tre runder på 20 minutter. Når kampfakta fra kampene settes opp loggføres både scoringer og assist, slik at en poengsum som spillerne får består av både scoringer og assist.

– Vi har hatt en fin utvikling av Senja Innebandyklubb siden oppstarten i 2004, sier Kristian. Seniorlaget der han spiller har denne sesongen 14 seriekamper, der Bodø er motstanderen som er lengst unna.

Daniel Byberg (14) er en av spillerne på Senja IBKs U14 lag. Han forteller at det er andre sesongen han spiller, og at han valgt å begynne med Bandy fordi han gikk lei av fotball.

– Innebandy er liksom mer teknikk og samspill mellom løping og det å behandle ballen med bandykølla. Jeg synes dette er kjempeartig, og skal fortsette med å spille bandy, sier Daniel.

Det lyser vilje i ansiktet til Mathias Eidissen med ballen. I bakgrunnen ser vi lagkameraten Oskar Meier. Foto: Privat