5. plass i europacupen (IBU) er det beste resultatet hans noensinne internasjonalt. Utøverne gikk 10 kilometer sprint.

Til tross for at han var sliten etter forrige helgs nasjonale sesongåpning, føler skiskytteren fra Bardufoss at han har mye mer å gå på.

– Ble sliten

– Jeg kjenner det fra helga. Jeg ble sliten underveis, men jeg klarte å mobilisere, sier Mack Rørvik.

Emilien Jacquelin vant rennet på tiden 25:26,1. Fredrik Mack Rørvik var 22,6 sekunder bak vinneren på 5. plass. Begge hadde én bom.

– Dette er jo det beste jeg har gjort, så det er veldig gøy. Jeg hadde stålkontroll hele dagen på skytingen, så det var godt å få gjennomføre bra. Da er det desto mer bittert å bomme siste skuddet, men det fikser vi til lørdag, sier Mack Rørvik.

– Totalt sett er jeg veldig fornøyd med løpet. Jeg klarer å få ut det jeg er god for når jeg er sliten, det er sterkt.

Mental utladning

Etter søndagens sterke 7. plass på fellesstarten i den nasjonale åpningen, fortalte Mack Rørvik at han fysisk har mer å gå på. Det har ikke endret seg etter torsdagen.

– Det er ikke noe «punch», men det er naturlig med at man gikk to harde renn forrige helg. Jeg har hatt en mental utladning og det koster en del.

– Det har også vært mye følelser involvert og det har vært mye stress de siste dagene for å få ting klart for internajsonale konkurranser. Jeg tipper at jeg etter denne helgen skal få samlet overskudd, så blir det bra.

Det gjør imidlertid den gode sesongstarten enda mer imponerende.

– Det er jo helt vanvittig. Man kommer langt med å trene kontinuerlig og jobbe hele året med den fysiske kapasiteten. Selv om jeg er sliten så går jeg fort, det er veldig gøy.

«Ylva» herjet

Heller ikke skiskytterne i IBU-cupen på Sjusjøen unngikk ekstremværet «Ylva». Sterk vind, regn og tåke satte sitt preg på rennet.

– Det var beinhardt. Man merker stormen som herjer. Det blåste en del, men det var overkommelige forhold, sier Målselv-skiskytteren.

Mack Rørvik gir også skryt til støtteapparatet for den sterke starten på sesongen.

– De skal ha en stor del av æren. De står opp halv sju på morgenen og sørger for at vi skal ha så gode ski som mulig, sier han.

– Du har hatt en sterk sesongstart til tross for at du føler deg sliten og har mer å gå på. Hvor langt kan dette gå?

– Man kan jo håpe på verdenscup. Men jeg skal danke ut mange andre før den tid. Jeg må fortsette å gjøre det jeg kan, det er å gå fort på ski og skyte bra. Så får vi se hvordan det går. Det er mange utlendinger som bommet i dag, som går veldig fort. Det ser bra ut, men det blir nok hardere konkurranse utover når forholdene blir mer normal. Jeg skal ikke ta for lett på det, jeg må virkelig gjøre mitt beste hver eneste gang.