Bardufoss-mannen, som nå representerer Sverige, fikk det ikke til å fungere forrige sesong. Selv beskriver han forrige sesong som «veldig tung».

Denne vinteren venter OL i Sør-Korea. Neste sesong er det VM på hjemmebane i Østersund.

– Det er to livsviktige sesonger for min del. Det er viktig å komme seg opp på et stabilt høyt nivå og vise at man har noe i verdenscupen å gjøre. Mitt store mål er å ta seg til OL. Vi har et bra lag i Sverige i år, mange gode utøvere og mange yngre som også komme fram. Det gjelder å være med, sier skiskytteren til Folkebladet.

Ikke trygg på OL-plass

Selv om han har vært fast på det svenske verdenscuplaget de siste sesongene, føler han seg ikke trygg på at han får billett til vinter-OL.

– Nei, absolutt ikke. Det er flere yngre som kommer opp og konkurransen blir bare høyere og høyere her også. Man kan ikke hvile seg på at man har en plass uten videre. Det er beinhardt kjør, så det gjelder å steppe opp.

Til tross for ryggbruddet i april i fjor, der hele karrieren til Stenersen hang i en tynn tråd, var han i kjempeform i forkant av sesongstart. Men når de viktige konkurransene kom på vinteren klarte ikke Stenersen å få ut potensialet.

– Har du noe å revansjere i år?

– Ja. Jeg legger ned utrolig mye tid og trening og har satset i så mange år. Det koster mye penger å satse på dette på heltid. Vi har en trener (Wolfgang Pichler red. anm.) som styrer oss ekstremt. Det går ikke an å vike fra treningsplanen. Man vil jo virkelig få det til nå. Jeg føler jeg har satset det som går og trent det som går å trene. Jeg har fått det å fungere på sommeren, nå gjelder det å få vist seg fram når det virkelig gjelder, sier Stenersen, som kjenner lite til ryggen etter bruddet i fjor.

– Man kjenner det av og til, men det hemmer meg ikke på noe vis.

Verdenscup på hjemmebane

Verdenscupen braker løs i Østersund søndag med mix-stafetter, mens de individuelle konkurransene er igang neste uke. Selv om det svenske uttaket ikke er klart, og utøverne har fått munnkurv om nettopp det, ligger det i kortene at Stenersen er klar for verdenscupen på hjemmebane, ettersom han ikke er tatt ut til europacupen (IBU) på Sjusjøen som starter torsdag.

I helgen endte han på femteplass i den svenske åpningen.

– Jeg hadde én bom på hver skyting og det er ikke godkjent. Men siden det ikke var noe viktig løp kan man se litt gjennom fingrene på det. Jeg føler uansett jeg fikk bra svar på kroppen. Jeg følte jeg hadde den eksplosiviteten som ikke var der i fjor. Jeg kunne presse kroppen, så det er jeg greit fornøyd med.