Bragden klarte hun under VM i Kettlebell Sport i Seoul i Sør-Korea nylig.

219 repetisjoner med 16 kilos kettlebells holdt til VM-gull — og ny personlig rekord med god margin.

Konkurransen fant sted i en håndballarena fra de olympiske sommerlekene i Seoul i 1988. Med opp mot 600 deltagere og masse publikum, var det en ny opplevelse for Jenssen bare å delta.

– Ble du overrasket?

– Ja, veldig. Jeg håpte på medalje, men at jeg skulle vinne, det var overraskende. Det gjør at all tiden jeg bruker på dette er verdt det. En ganske syk opplevelse, sier Jenssen.

Trent hardt og lenge

Totalt var det 13 deltagere i vektklassen til Jenssen, som konkurrerte i Snatch Amatør.

– Når skjønte du at det ble gull?

– Jeg skjønte det ikke helt da jeg stod på scenen. Jeg fikk tilbakemelding fra treneren underveis om at hun som ledet begynte å slakke av. Men jeg var ikke helt sikker før jeg var ferdig. Man tror det jo ikke helt før man blir ropt opp, sier hun.

Hun har trent jevnlig fem ganger i uken siden mai for å lade opp til mesterskapet.

– Det ble ikke noen lang sommerferie for å si det sånn, sier hun med et smil.

– Jeg har fulgt opplegget jeg har fått fra treneren min (Christer van Putten red. anm.). Jeg har også fått hjelp fra fysioterapeut til å jobbe med svakheter.

Tidligere har hun en 10. plass fra EM i fjor som sitt beste resultat internasjonalt. Forvandlingen fra tiendeplassen i EM i fjor til gull i VM forklarer hun slik:

– Jeg har trent veldig bra i forkant før dette mesterskapet og har følt meg veldig klar. Jeg var sikker på at det skulle gå bra, men ikke at det skulle holde til gull. Når selvtilliten er på plass så hjelper det på.

Premien for verdensmestertittelen i Snatch Amatør var en gullmedalje og en foamrulle.

– Ingen pengepremier altså?

– Ingen premiepenger dessverre, ler hun.

Tar proffsteg

Jenssen kunne ha konkurrert i proffklassen der jentene løfter 24 kilo. Men stiller man der kan man ikke gå tilbake til amatør-klassen igjen.

– Jeg hadde lyst til å stille i amatørklassen nå, for senere å gå til proffklassen. I EM i mai skal jeg løfte i proffklassen, forteller Jenssen.

Gullet ble feiret i Sør-Korea, men 35-åringen lover mer feiring når hun skal på juleferie på Silsand.

– Jeg skal feire med familie og venner. Jeg har ikke planlagt hva, men noe blir det.

Tilbakemeldingene fra venner og familie etter gullet lot ikke vente på seg.

– Folk er litt overrasket, og imponert. Flere andre løftere som var der synes det er veldig gøy at folk fra Norge gjør det så bra, selv om vi er et lite land med tanke på deltagere.

– Det var sinnssykt artig og overraskende, sier Jenssen om VM-gullet.