Tina Dalgård startet sin karriere i Vårsol, før ferden gikk videre til Finnsnes. Via Runar, Arna-Bjørnar og Sandviken endte hun i hardtsatsende Vålerenga og lørdag ble en flott karriere foreløpig kronet med cupfinale i Telenor Arena. Nå ble det riktignok tap, men Dalgård fikk i hvert fall vist seg fram på en positiv måte for det norske folk.

– Jeg føler at i hvert fall andre omgang var bra fra min side. Laget får en dårlig start med scoring mot allerede etter fem minutter, men vi klarte å heve oss, sier Dalgård til Folkebladet.

Avaldsnes avgjorde kampen allerede etter fem minutter. Elise Thorsnes kom gjennom og satte inn det som skulle bli vinnermålet. Man kan kanskje sette spørsmålstegn med jobben som ble gjort av Vålerengas midtforsvar, der Tina spilte.

– Jeg følte ikke at det var min feil. Vi fikk et brudd i mot og de kom fort mot oss. Jeg skal først og fremst ligge i sone og deretter plukke folk. Men som sagt, de kommer fort på etter at vi mister ballen unødvendig.

– Hater å tape

Avaldsnes var favoritter, men Vålerenga kom sterkt i andre omgang. Likevel evnet de ikke å omsette sjansene til scoringer. Og det skal sies at vinnerlaget hadde flere sjanser til å avgjøre kampen, med blant annet to treff i tverrliggeren.

– Jeg er fornøyd med dagen og opplevelsen, men jeg hater å tape fotballkamper uansett hvem som er motstander, oppsummerer Tina.

Sesongen oppsummerer hun slik:

– I fjor så hadde jeg vel åtte kamper. I år fikk jeg et innhopp i andre seriekamp og etter det har jeg startet alle kampene med unntak av to da jeg var skadet og en der jeg fikk et innhopp. Jeg har spilt venstre back, men de siste seks kampene har jeg spilt midtstopper.

– Fremtidig landslagsspiller

Årets sesong har vært et gjennombrudd for Tina. Folk i Vålerenga-miljøet er fulle av lovord om forsvarsspilleren.

– Hun ble av spillerne valgt ut som den som har hatt mest framgang denne sesongen. Hun er en fin spiller å ha i troppen og er meget anvendelig. Hun er jo venstre back og har sagt hun vil utvikle seg der, men hun er alltid klar til nye roller. Da vi manglet en spiss tidligere denne sesongen, var hun raskt ute, rakk opp hånda og hun var klar, forteller trener Kjell Gustad.

Han har tro på at Finnsnes-jenta er en spiller som vil være med helt i toppen de kommende årene.

– Jeg tror hun er en fremtidig landslagsspiller. Hun er veldig ambisiøs og har tatt et valg i forhold til rolle på laget, og det er som back, sier Oslo-lagets trener.

Dalgård tar rosen til seg og sier også at hun har ambisjoner videre.

– Sånn sett så var det litt dumt at gjennombruddet mitt kom i år, når jeg blir for gammel til U23-landslaget. Men det er bare å stå på, så får vi se hva som skjer. Jeg liker utfordringer.

PS: Frida Berg Lyshoel startet også sin karriere i Finnsnes og er klubbvenninne med Tina Dalgård i Oslo-klubben. Hun fikk ikke plass i troppen til finalen og er etter det Folkebladet erfarer nær en overgang til Røa.