I Washington, amerikansk tid skjedde dette på formiddagen.

Merete Myrseth er en av flere langrennsløpere som fredag kveld fikk besøk av president Donald Trump der de mottok gratulasjoner fra presidenten.

Trump ville gratulere skolelaget

Bakgrunnen for at Det Hvite hus har invitert Myrseth, er at hun og laget hennes har fått flere pallplasseringer gjennom sesongen, men er også sammenlagtseier for lag i NCAA-mesterskapet (et mesterskap mellom collegene og universitetene). Da Øverbygdjenta gikk på skole i Salt Lake City i fjor kombinerte hun skolegangen med å gå langrenn for Utah Skiteam, som altså vant NCAA-mesterskapet.

Ingen håndhilsen

Selv var ikke Myrseth blant dem presidenten håndhilste, men sier bare det å være noen meter fra president Trump, var en opplevelse hun ikke vil glemme.

– Han startet med å gratulere oss, og sa at selv om har stått på ski noen ganger, har han aldri vært flink med ski på beina.

Myrseth forteller at Trump var veldig hyggelig, og spurte blant annet hvem den beste skiløperen i teamet var.

– Det visste vi jo, det var svenske Martin Bergstrøm som blant annet vant de to individuelle distansene under NCCA-mesterskapet, kommer det fra Myrseth.

– Større en jeg trodde

– Men hvordan var det egentlig å plutselig være bare noen meter unna Trump som man jo ser på TV hver eneste dag?

– Ja, hva skal man egentlig si. Først og fremst syntes jeg han virket større enn jeg hadde forestilt meg etter å ha sett ham på TV.

Myrseth forteller at da Trump dukket opp var det plutselig et helt oppbud av blant annet fotografer fra flere aviser.

– Det tok ikke lang tid før vi det sto om oss både i Fox News og US Today.

Myrseth sier hun ikke har angret et sekund på at sesongåpningen på Beitosdølen ble sløyfet og tok nok en tur til Washington og Amerika for å møte Donald Trump.

Merete Myrseth er her fotografert foran et portrett av George Bush. Foto: Privat