Drøye 70 deltakere fra hele Nord-Norge stilte til årets NNM som ble avviklet i ballbingen i Refa Senter. Det var Sebastian Olsen som startet premiesankinga da han nådde finalen i kata, og da sikret seg sin sølvmedalje i denne karateøvelsen.

Dette er en øvelse der hver deltaker viser teknikker i et kampmønster, der to og to møter hverandre og vinneren går videre til en eventuell finale. Både i kata og Fight der man har en motstander og der det dreier seg om kamp, er det fem dommere som avgjør hvem som går videre i hver runde.

Utenom Finnsnes karateklubb som arrangør stilte Sør-Varanger karateklubb, Vadsø karateklubb, Alta karateklubb, Fauske karateklubb og Rognan Budikai. I tillegg stilte det en enkelt deltaker fra Fyllingen.

Disiplin er uhyre viktig

– Jeg er mer enn fornøyd med det våre utøver viste i dette mesterskapet, sa Erik-Anders Helin som i tillegg til å være hovedinstrøktør for arrangørklubben også var en av dommerne under mesterskapet.

Han forteller at de unge karateutøverne fra klubben har to treninger i uke, slik at det totalt blir tre timer trening hver uke i karateøvelsene.

– Like viktig som det å bli god i sin øvelse er det å vise en stor grad av disiplin i denne sporten. Om ballbingen som arena for karate-NNM sier Helin at det er en meget velegnet arena for denne sporten.

Disse medalje gikk til Finnsnes karateklubb på lørdag:

Kata menn senior: Sølv til Sebastian Olsen

Kata kvinner senior: Gull til Silje Bjerkeli Jensen

Fight gutter 11-12 år 45 kg +: Sølv til Edvard Nyheim

Fight gutter 11-12 år 55 kg+: Sølv til Lukas Andrè Simonsen

Bronsje til William Aleksander Simonsen

Fight mix senior 65 kg +: Gull til Preben Johansen Bakketun

Fight gutter 13-14 år: Sølv til Ingram Nilssen Nybrott

Fight Jenter 13-14 år: Sølv til Tiril Johanne Eliseussen

Bronsje til Adrianne Eide

Fighte lettvekt 15-17 år under 65 kg: Gull til Daniel Johansen Bakketun

bra kamparena: Ballbingen i Refa senter fungerer godt som arena for karate. Foto: Stein Wilhelmsen