Til helgen starter sesongen for fullt for skiskytterne, når det er åpningsrenn på Sjusjøen.

Målselv-skiskytter Fredrik Mack Rørvik har tidligere uttalt at han har ambisjoner om å få prøve seg i verdenscupen denne sesongen. På Sjusjøen til helgen vil alle de beste norske, samt mange av de beste i verdenscupen være på plass, og han får i så måte kjenne på nivået i sesongens første konkurranse på snø.

– Det blir spennende å se hva det holder til mot de beste i Norge, og i verden forsåvidt, sier Mack Rørvik til Folkebladet.

– Formen er god, det skal ikke stå på det. Hevder jeg meg ikke i helga, så er jeg ikke på dèt nivået rett og slett. Det er greit å vite at man som regel får det man er god nok for, sier han.

Stabilitet

Om målsetningen om å gå verdenscup denne sesongem skal bli en realitet, sier Mack Rørvik at han er nødt til å prestere på et jevt høyt nivå, og få ut det samme nivået på skytingen sin som det han gjør på trening.

– Da må jeg levere jevne prestasjoner i langrennssporet, og jeg er nødt til å skyte bra hele tida. Gjør jeg ikke det, så får jeg ikke den sjansen. Så det er et press der, fordi på trening skyter jeg godt, det gjelder bare å klare å gjøre det i konkurranse også, sier han.

– Så det er den mentale biten det står på?

– Ja, det er egentlig det tøffeste. Jeg føler jeg har blitt såpass god nå, at det er det mentale det står på, ikke skyteferdighetene, sier Bardufoss-mannen.

Forrige sesong hadde han gode enkekelt-resultater i IBU-Cupen (nivået under verdenscupen) med blant annet tre topp ti-plasseringer. Skal det bli verdenscup-deltagelse må resultatene forbedres på det nivået.

– Stabilitet og et høyt nok toppnivå. Jeg må nok sikkert ha en seier og være noen ganger på pallen i IBU-cup før de tør å sende meg til verdenscup, sier han.

Har mer å strekke seg etter

Etter å tidligere ha representert regionlaget Team Statkraft, som ble lagt ned etter forrige sesong, representerer han nå privatlaget Team Mesterbakeren. Der forteller han om et høyere nivå på lagkameratene, som gjør at han nå har mer å strekke seg etter på trening.

– Det er mange andre sterke løpere her og jeg har ikke vært den beste på trening for å si det sånn. Jeg har vel vært best på skytinga, bortsett fra i konkurranse. Fysisk er jeg litt bak de andre, men jeg har hatt en tendens til å heve meg litt når jeg kommer på ski. Så det blir spennende å se når man har gått i mål på sprinten på lørdag, om man slår de på sitt eget lag. Jeg må levere et toppløp for å klare det, sier Mack Rørvik.

– Jeg vet at hvis jeg slår dem, så har jeg gått ganske så fort på ski. Da er det ingenting i veien med farta.

Med et høyere nivå på trening, mener han at han vil unngå et eventuelt sjokk under åpningshelga.

– Jeg har hele tiden en målestokk, så nå slipper jeg noe sjokk på åpninga. Nå vet jeg ca hvor jeg ligger, mener han.

– Skal slå meg på en normal dag

– Har du satt deg noe resultatmål i helga?

– Det er veldig mange verdenscup-løpere med og det ryktes jo at topp 10 i verdenscupen er der. På en normal dag, så skal jo de være foran meg, men man vet jo aldri. Kommer jeg meg til a-finalen på søndag, så tror jeg at jeg at skal klappe meg selv på skuldra, sier han.

For å komme dit må han være topp 30 under lørdagens sprint, på det som er hjemmebane for den Lillehammer-bosatte skiskytteren.