Det forteller primus motor for bakkeløpet, Jan Helge Nilssen.

Solberg satte virkelig sitt navn på rally-kartet både i Norge og hele verden da han i 2003 ble verdensmester i rally. 11 år senere, i 2014, ble han den aller første verdensmesteren i rallycross.

Se arrangørens egen video med oppsummering øverst på siden

– Jeg traff Petter Solberg på Oslo motorshow. Han sa «vi kommer oppover, jeg Oliver og Pernilla, såfremt det ikke kolliderer med andre ting». Utifra vår tabell skal ikke bakkeløpet kollidere med noe, så det hadde vært tøft, sier Jan Helge Nilssen til Folkebladet.

Program spikret

Programmet for neste års bakkeløp er allerede så godt som spikret.

Onsdag blir det drifting og frikjøring med det som betegnes som noen av verdens beste førere på Finnsnes.

Fredag blir det show på Bardufoss, et lignende opplegg som det var i år.

Lørdag er det duket for den store begivenheten, nemlig bakkeløpet opp Målselv Fjellandsby.

Nytt konsept

Nytt av året er det som skal skje på torsdag.

– Da er det tenkt å ha et to-timers bilcrossløp. Vi har gått ut til alle klubbene i Nord-Norge og spurt om de er villige til å bygge bilcrossbiler som vi kan bruke. Tanken er at vi skal få juniorene til å bygge disse bilene, slik at man også kan få rekruttering til motorsporten. Tanken er at juniorene skal bygge bilene og stille på løp med bilene i Bardu. Da skal de få trekke en medsjåfør, som da blant annet enten blir ordføreren, Martin Schanche eller Per Eklund, sier Nilssen, som forteller at dette konseptet er unikt i Nord-Norge.

– Dette har aldri før vært gjort i Nord-Norge. Det vil bli show og dette er noe jeg har kjempetro på.

Planen er også at Per Eklund og Martin Schanche skal kjøre mot hverandre på Bardu Motorsportsenter.

– Det vil bli helt sykt. De to som konkurrerte mot hverandre med sine rallycrossbiler på 80-tallet skal konkurrere i et bilcrossløp i Bardu. Det vil trekke både den ene og den andre tilskueren, gliser Nilssen.

TV-overføring?

Noe arrangørene jobbet med i vår, men som de ikke fikk til den gang, var å få bakkeløpet overført på riksdekkende TV. Det er noe Nilssen håper å få til neste år.

– Vi jobber med å få sponsorer på plass for å få løpet TV-produsert. Vi har vært i kontakt med riksdekkende TV og de er veldig interessert.

Deltagerne i sommer har i alle fall vært fornøyde med opplegget i Målselv. Allerede før de forlot fjellandsbyen, var det flere som hadde booket hytter og leiligheter til neste år.

I fjor sendte Folkebladet-TV bakkeløpet direkte — se sendinga her

– 18 hytter var bestilt før vi dro derfra. Enda flere har kommet til nå. Vi har faktisk booket alt av hytter og overnattinger i fjellandsbyen for å tilby overnatting til de som vil ha det. Jeg tror det blir smekkfullt.

Nilssen mener bakkeløpet nå begynner å fatte interesse hos mange folk.

– Jeg synes det er kjempeartig å få til noe slikt i Nord-Norge. Grunnen til det er at vi har et produkt som ingen andre har. Bakken er unik. Bakken er egentlig i verdensklasse.

Petter Solberg tar med seg kona Pernilla og sønnen Oliver til Målselv neste år. Her fra VM-runden i rallycross på Lånkebanen på Hell. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Jan Helge Nilssen, her sammen med Per Olaf Storemyr, ser frem til neste års bakkeløp i Målselv fjellandsby. Foto: Andreas Isachsen