Oppholdet skal vare fra tirsdag til og med fredag denne uken.

– Jeg reiser ned i morgen (tirsdag) og ser veldig fram til det. Det blir utrolig gøy å vise seg frem for Vegard (Hansen, Mjøndalen-trener red. anm.), sier Løvland til Folkebladet.

– Spennende

Mjøndalen-trener Vegard Hansen forteller at de har fått tips om spilleren flere ganger.

– Vi har likt det vi har sett og hørt. Vi synes det var så spennende at vi ønsker å se han i trening, sier Hansen.

Løvland har totalt 129 A-kamper for Finnsnes, men står uten kontrakt neste sesong og kan fritt signere for andre klubber.

Han er også over 23 år, noe som gjør at en eventuell ny klubb ikke må punge ut utdanningskompensasjon.

Spiller for kontrakt

Dersom Løvland bekrefter inntrykket Mjøndalen-treneren har av han, vil han trolig få et kontraktsforslag på bordet.

– Det er intensjonen og hele poenget. Vi har veldig få prøvespillere, i motsetningen til tidligere år da vi hadde mange. Nå er vi restriktive og inviterer få til prøvespill. Så vi har forventninger til oppholdet, sier Hansen.

– Hva vet dere om spilleren fra før av?

– Vi vet om kontraktsituasjonen og alderen, at han er uten kontrakt og over 23 år. Han er en aggressiv ballvinner, en god ballspiller som scoret mange mål i fjor. Han har vært veldig god på det nivået (2. divisjon) de siste årene. Vi har også sett klipp av han. Blant annet var han veldig god mot Tromsø i cupen og vi vet han kan spille godt mot gode lag. Det ser man på spillertypen, han er uredd og tøff. En spennende type, oppsummerer Hansen.

I Mjøndalen vil han treffe på et kjent fjes, nemlig tidligere Finnsnes-kaptein Quint Jansen.

– Vi har forhørt oss med han om Løvland. Tipset kom ikke fra han, men vi har spurt han om spilleren, sier Hansen om Jansen.

Gleder seg

Nederlenderen fikk fart på karrieren de to årene han spilte for Finnsnes. I fjor ble han årets spiller på Folkebladets børs, og ble belønnet med kontrakt med Mjøndalen foran årets sesong.

– Quint var skadet når han kom og var borte første halvdel av sesongen. Han har spilt fast etter det og har vært an av våre aller viktigste spillere. Han har vært helt fantastisk, skryter Hansen.

Andreas Løvland har aldri lagt skjul på at han ønsker å prøve seg på et høyest mulig nivå.

I sommer trente han med Tromsø og spilte i forrige internkamp på Alfheim. Han har imidlertid ikke hørt noe mer om 2018 fra TIL.

Nå håper han å vise seg verdig en kontrakt med Mjøndalen, som etter seieren mot Ullensaker/Kisa lørdag er ett steg nærmere siste kvalifiseringskamp til Eliteserien.

– Det blir gøy å få testet seg på et topp Obos-lag, sier Løvland.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix