Mesterskapet arrangeres i Sveits i januar/februar neste år.

Finnsnes-jenta Synne Arnesen er denne sesongen siste års junior. Som senior fra og med neste sesong vil nåløyet til både VM for seniorer og U23-VM være trangere. Derfor er junior-VM et mesterskap hun innerst inne har veldig lyst til å kvalifisere seg til.

– Jeg tenker selvfølgelig på det. Det er det som er det aller største målet, men samtidig det som er mindre realistisk, sier Arnesen til Folkebladet.

På pallen

Under den finske skiåpningen i helgen leverte hun to solide løp. På lørdagens fem kilometer klassisk gikk hun inn til 5. plass, mens hun på søndagens 10 kilometer fristil endte på 3. plass.

– Det har gått greit, med tanke på at det er sesongstart, sier Arnesen.

Hun har oppholdt seg i Finland hele uken på samling sammen med Team SNN.

– Man kjenner det i kroppen, men bortsett fra det var det artig å komme igang igjen.

Hun legger ikke altfor stor vekt på selve resultatene hun har oppnådd i helgen.

– Men følelsen jeg har legger jeg vekt på. De viktigste rennene kommer etter jul. Det handler mer om at man får det til å stemme og samtidig kjenner at man har mer å gå på, sier Arnesen og legger til:

– Men det er aldri dumt å få gode resultater. Det er ikke nødvendigvis dumt å være i toppen i november. Jeg kan ikke klage på gode resultater.

Spent på sesongen

Hun er veldig spent på hvordan året som siste års junior vil bli.

– Vi skal gå med de som er ett år yngre enn oss, så jeg er spent på hvilket nivå de har.

Selv om hun drømmer om VM, er det NM som er hovedmålet.

– Jeg har som mål å få gode resultater i NM. Det er hovedmålet.

Arnesen trener en del sammen med Team SNN i Tromsø, samt med venninnene Ingvild Ofstad og Johanne Heimdal siden de bor sammen i byen.

– Hvordan har høsten vært?

– Den har egentlig vært veldig fin. Jeg har ikke hatt mange avbrekk som i fjor. Sånn sett er jeg bedre rustet. På denne tiden i fjor var jeg syk, så jeg skal ikke klage.

Bardu-jentene Ingvild Ofstad og Johanne Heimdal gikk inn til henholdsvis 7. plass og 12. plass i søndagens konkurranse i Muonio.