Lørdag avsluttet FK Senja/Finnsnes sitt damelag sesongen. En sesong hvor laget har bøttet inn mål og cruiset seg inn til 1.plass og opprykk. Lørdag mottok de pokalen som beviser at de er kretsmester og klare for opprykk til 2.divisjon. Lagets siste kamp mot Tromsdalen 2 på bortebane endte med 2-3 tap. Dermed er fasiten 16 seiere, 2 uavgjort og 2 tap i årets 3.divisjon. Målforskjellen ble vanvittige 149-20 og man endte på 50 poeng. Syv poeng skilte det ned til Tromsdalen 2 og Tromsøstudentene på henholdsvis 2.plass og 3.plass.

– Godt forberedt

Trener Jimmy Nilsen beskriver sesongen slik:

– Jeg tror vi var godt forberedt. Vi har et innarbeidet spillesystem og jentene vet hvordan vi ønsker å spille, jeg tror det var en viktig faktor. Vi har vært tydelig på hva vi har ønsket. Vi kan selvsagt bli mye bedre på alt, men vi må starte en plass. Det er spillere fra mange forskjellige klubber som skal innkjøres som en ny enhet, sier han.

– Så vi har gjennomført bra og er veldig fornøyd. Vi startet godt og avgjorde så tidlig som det gikk an.

– Som du sier, dere var klare for opprykk tidlig. Hadde du trodd det skulle gå så greit?

– Helt ærlig, nei. Men jeg har hele tiden hatt troen på jentene, det har jeg sagt fra dag én. Poenget er at de tror på det selv. De gangene vi har slitt, er når de har begynt å tvile på seg selv. Da har vi «trykket» på at de skal forstå hvor god de faktisk kan være, sier Nilsen.

Hyller foreldrene

Og treneren hyller apparatet han har hatt rundt seg, og sier at han aldi har opplevd lignende.

– Også må Jeg få frem for en fantastisk foreldregruppe vi har hatt rundt laget. Sten (Eilertsen) og Steinulf (Henriksen) som trenere, og ikke minst foreldrene som har stilt opp uansett hva vi har bedt om. Det har vært helt fantastisk og vi har aldri fått et nei. Jeg har holdt på noen år med fotball, men aldri hatt et slikt apparat rundt meg, roser Nilsen.

Neste sesong spiller laget i 2.divisjon og Nilsen tror de skal bite godt fra seg der også.

– Nei, det er jo et steg opp. Det blir ingen lette kamper slik som vi har hatt i år. Når det er sagt, så er jeg trygg på at vi har nivået inne med det mannskapet vi har, sier han, og legger til at kampene mot Tromsø 2 og den siste kampen mot TUIL 2 viser nettopp det, da de to lagene begge har stilt med fem spillere fra 2.divisjonslagene sine i disse kampene, og at Senja/Finnsnes har vært helt på høyde med dem.

SKRYT: Jimmy Nilsen hyller apparatet han har hatt rundt seg.Foto: Thomas Aloyseuss Foto: Thomas Aloyseuss