I kampen mot Tromsdalen forrige lørdag ble det nemlig fire turer utfor sidelinja for FIL-spillerne, en total utvisningstid på 20 minutter.

Utvisninger

– I den kampen var det altfor mye utvisninger, og bidro nok en del til at vi til slutt tapte 2-3, sier Ard Sørensen. Han forteller at laget i løpet av hele sesongen med 14 seriekamper har laget totalt tre slike utvisningsperioder.

– Det forteller at vi lot det koke unødig over i den første kampen i Tromsø, sier Sørensen. I bortekampen tok FIL ledelsen, men tapte altså til slutt 2-3.

– Dette var en helt jevn kamp, der vi med å ha spilt en del smartere i hvertfall kunne reist hjem med uavgjort.

– Må spille hurtig angrepsfotball

FIL-treneren sier at laget også må ha fokus på det de er gode på, og ikke la motstanderen bestemme for mye utviklingen i kampen.

- Guttene er flinke til å spille hurtig angrepsfotball, og det må vi hente fram i returkampen. Med ett unntak har vi det samme laget som sist lørdag, og bør ha alle muligheter til å snu på resultatet fra forrige lørdag. Vi scoret to mål på bortebane, og med for eksempel 1-0 eller 2-1 seier blir sammenlagtresultatet uavgjort, men vi er kretsmester på mest scorede bortemål. Vinner vi 3-2 blir det selvfølgelig ekstraomganger, sier Sørensen.

Var suveren i serien

I serien var FIL helt suveren, med 13 seire i 14 kamper, og avdelingsvinner flere runder før serien var ferdigspilt.

– Det finnes mange gode fotballspillere i dette laget, men de er enda unge og i en brytningsfase på vei til å bli seniorer. Mange av dem har muligheter til å nå langt, men det krever en beinhard innstilling og hard jobbing over lang tid, sier Sørensen.

– De siste dagene har det vært nattefrost, og der kan det være fare for at kunstgresset kan vært hardt og til dels glatt i denne kampen. Vi får nå se hvordan det blir, kampen spilles jo ikke før ut på dagen. Uansett er dette jo forhold som blir like for begge lagene, sier FIL-treneren på tråden til Folkebladet fredag ettermiddag.