Det er bare noen dager siden han og de andre spillerne på FIL`s G19-lag fikk avklart at de er kretsmestre selv om det gjenstår to kamper i gjen som skal spilles denne uka. Siden BOIF gikk på en uavgjort i sin siste kamp er det klart at grønntrøyene vil bli kretsmester.

– Joda, veldig artig å klare å bli kretsmester med FIL, sier Svein Håkon. Han tok overgang til FIL fra Senja tidlig i denne sesongen, slik at han har spilt mesteparten av seriekampene for FIL i år.

To kretsmesterskap med HGFB Før det ferske kretsmesterskapet han har vunnet med Finnsnes har ha to ganger tidligere blitt kretsmester med HGFB (et samarbeidslag på Nord-Senja der lagene Havørn, Gibostad, Husøy, Botnhamn og Foss har med spillere. Hjemme på gutterommet har han to KM-pokaler som viser at han har vært kretsmester to ganger før han ble det i FIL-trøya.

Kom til finalen i Norway Cup

– Artig å vinne en KM-tittel med et nytt lag, så klart, sier 17-åringen som sier han trives kjempegodt sammen med Finnsnes. Han går nå andre året på Senja videregående skole i Finnfjordbotn der han har studespesialisering realfag med fotball som valgfag. Hans plass på banen har vært midtstopper, og han var med og spilte på Senja gutter 16 i Norway Cup i 2015 der laget kom til finale, som endte med 0-2 tap for Oppsal.

– Så fotball blir det mer enn nok av, sier 17-åringen som enda ikke er helt sikker på hvor hardt han kommer til å satse på fotballen framover.

– Vi får nå se hva det blir til etter at jeg er ferdig med videregående. Jeg har jo egentlig mange planer, men har ikke bestemt meg enda for hva det blir til. Jeg har foreksempel vurdert å studere i USA, men skulle jeg foreløpig ende opp med et hvileår fra skolen vil jeg nok fortsette å spille for FIL, sier 17-åringen som snart vil ha sin tredje KM-pokal.

Pappa Jan Harald Jansen har fulgt sønnen sin fra sidelinja, både i lokale kamper og på turneringer han har deltatt i.

- Joda, det har jeg. Man vil jo vise ungene at man er interessert i det de holder på med, og jeg har hatt mange spennende timer fra sidelinja, sier en ikke så lite stolt pappa.