Bertheussen og resten av dommerstanden i Troms ble først utfordret av dommer Vegar Ballovarre om å gi 100 kroner for hver kamp de dømmer til Rosa Sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen.

Den tok selvfølgelig Bertheussen på strak arm. Han velger imidlertid ikke å kun gi 100 kroner – han velger å gi hele beløpet han får i dommerhonorar til Kreftforeningen.

– Jeg har hatt en god støttespiller som har hjulpet meg opp gjennom tidene som ble rammet av kreft og døde brått. Da er det en verdig sak å donere penger til forskning og til å hjelpe folk som har kreft til å bli frisk. Det er alt for mange som blir rammet av det i alle aldre. Det er helt forferdelig, sier Bertheussen.

Flere tusen kroner

I helgen som var dømte han 3. divisjonsoppgjøret mellom Salangen og Sortland.

Av dommeroppdrag fremover har han 6. divisjonskampen mellom Varden og Vårsol på onsdag, og til helgen er han satt opp på Fløya-Skedsmo og Tromsdalen-Strømmen.

Totalt er det snakk om over 3.000 kroner i dommerhonorar som han gir bort til kampen mot kreften.

– Utfordringen var på 100 kroner per kamp, men siden jeg hadde en god støttespiller ville jeg trykke til litt ekstra, sier Bertheussen, som hver kamp i oktober bestreber å bruke en rosa/lilla-farget dommerdrakt.

– Hver krone hjelper

Bertheussen sier at de aller fleste dommerne har akseptert utfordringen fra Ballovarre.

– Det utgjør jo ikke så mye penger for hver enkelt, men totalt sett utgjør det masse. Jeg synes det var et kjempetiltak og hev meg på med en gang. Så er det opp til hver enkelt om man vil trykke til litt ekstra eller donere 100 kroner kampen. Hver krone hjelper på uansett.

GAVMILD: Fotballdommeren Egil Bertheussen (21) fra Sørreisa donerer i oktover hele dommerhonorarene til Kreftforeningen. Foto: Privat Foto: Privat