Dermed fikk de rundt 40 tilskuerne som hadde funnet veien til kunstgressbanen ved Barduhallen servert dagens underholdning fra den freske 77-åringen. Og i løpet av de knappe ti minuttene fikk han også et par ganger berøring med ballen.

Se Rolf i aksjon her.

– Joda, dette var noe jeg sa på spøk da jeg gikk inn som trener i vår, men faktisk bestemte jeg meg for å gjøre alvor av det i dag i siste hjemmekamp for sesongen, ler 77-åringen der han sitter på benken sammen med de andre spillerne.

Sterk åpning av Bardu

Etter bare ti minutters spill var hjemmelaget oppe i en komfortabel 3-0 ledelse, og ved pause sto det 7-1 til Bardu. Men merkelig nok ble det ikke ene eneste scoring etter pause, noe Rolf var langt fra fornøyd med. Og han var i hvertfall ikke fornøyd med at dommeren sto i midtsirkelen og dømte en ball som keeper avverget for å ha vært bak mållinja.

– Hvordan går det an? Å stå 50 meter unna og være sikker på at ballen er over streken, sa en oppgitt Bardu-trener.

- Jeg klarte det brukbart

Rolf gikk inn som innbytter to ganger i andre omgang (noe man kan gjøre i 6. divisjon), og var rimelig fornøyd med det han fikk til.

– Jeg hadde jo ikke sjanse til å henge med tempoet til unggutene, men det gikk likevel tålig bra, sier 77-åringen.

Trener i over 30 år

De fleste som har vokst opp med fotball i Bardu vet hvem Rolf Hansen er. Etter en trenerkarriere i Harstad både med A-laget og juniorlaget kom han til Bardu tidlig på 80-tallet, og har mer eller mindre vært involvert i fotballen på seniornivå alle disse årene.

Mannen som nærmest er blitt en trenerlegende i Bardu påtok seg å trener seniorlaget enda et år etter at Bardu i fjor ble diskvalifisert fra seriespill fordi laget ikke møtte til to kamper i serien.

Dette er også et problem laget sliter med for tida - særlig på høstparten har man problemer med å stille fullt lag til kampene. En del av spillerne som er hentet fra Forsvaret sliter med å stille i alle kampene, og det samme gjelder skoleungdom på høstparten.

STØL I BEINA: 77-åringen var to ganger inne på banen. Her strekker han ut etter første innhoppet. Foto: Stein Wilhelmsen
TRENER A-LAGET: I år som mange år tidligere har Rolfr Hansen vært trener for Bardus A-lag. Foto: Stein Wilhelmsen