Gjengen har tatt seg en utvidet høstferie og har siden lørdag forrige uke oppholdt seg i den kroatiske byen Baška Voda og omegn.

– Vi er totalt 11 løpere fra Senja Skiteam. Da har vi også med oss noen løpere fra Pioner og èn fra Harstad, forteller trener Renè Hillestad.

Klubben var for første gang i fjor i samme område, da med flere aldersgrupper fra klubben representert.

Tøffe treninger

I år er det kun juniorene i Senja Skiteam som har reist.

– Det er helt fantastisk å være her og trene. Vi har funnet en perle rett og slett, forteller Hillestad om hvorfor de har valgt å komme tilbake til samme sted i år.

Da Folkebladet tok en prat med treneren stod han på 1.000 meters høyde og geleidet utøverne videre oppover i fjellet.

– Det er cirka 7-8 kilometer opp hit. Det er Kista på 7-8 kilometer. Da skjønner man at det er bratt.

Han forteller at hovedfokuset på samlingen er å få trent i stabil varme, kombinert med mye mengdetrening.

– Vi vet av erfaring at høsten hjemme er mørk og en tyngre tid. Da utvider vi høstferieuka, reiser hit og trener og tar litt skole i pausene. I stedet for å ligge i nord på samling, så har vi prioritert dette, sier Hillestad og legger til:

– Det høres litt rart ut med den høsten vi har hatt hjemme nå, men her har vi 20-25 grader hver dag. Det gjelder å få den kombinasjonen av mye trening og litt varme.

– Får mye igjen

Han har med seg Olav Johan Hillestad og Ruben Bjørkli Olsen om hjelpetrenere.

– Vi har fått gjort en veldig god jobb her. Det fikk vi gjort i fjor også, så det er en grunn til at vi kom tilbake. Vi bryter litt opp i den tyngste perioden, noe vi fikk mye igjen for i fjor, påpeker Hillestad.

Utøverne returnerer til Norge førstkommende lørdag.