På lørdagens sprint gikk han inn til 8. plass, mens det ble 11. plass på søndagens fellesstart.

Med to bom på stående skyting på lørdag og totalt fire bom på de to stående skytingene på søndag, har han likevel en bismak etter helgens sterke løp.

– Helgen har gått veldig bra egentlig, men det er litt nesten. Ståskytingen er veldig dårlig, sier skiskytteren fra Målselv.

Lav treffprosent

Med seks bom på tre stående skytinger i helgen gir det en treffprosent på kun 60 prosent. På trening ligger han vanligvis på mellom 85 og 90 prosent.

- Det er skuffende rett og slett, sier Mack Rørvik.

Men tross den svake skytingen på stå, er han likevel fornøyd med helgen totalt sett.

- Jeg er mest fornøyd med at kroppen fungerer relativt bra. Jeg har fått god effekt av høydetreningen og er tilbake i balanse kroppsmessig. Det var veldig gøy å gå i helga, forteller 23-åringen.

Nærmere eliten

Vetle Sjåstad Christiansen ble norgesmester på lørdag med feilfri skyting, mens Johannes Thingnes Bø vant søndag med feilfri skyting.

Drøye to minutter bak fulgte Mack Rørvik, med fire bom.

- Det viser at jeg gikk rimelig bra i dag, mener Mack Rørvik.

- Nærmer du deg eliten?

- Ihvertfall på rulleski. Når man kommer på ski, de har en vanvittig god skipark, som gjør at avstanden kanskje blir større. Men generelt er jeg bedre trent og jeg har nok en god formperiode nå. Derfor er jeg nær dem nå, men jeg føler også at jeg har tatt steg mot dem.

- Det er betyggende at det fysiske er på plass. Skytingen snur seg fort, så det er jeg ikke bekymret for.