– Vi visste vi var nødt til å vinne, så det kjennes deilig ut. Nå klarer vi å skape litt liv inedrykksstriden likevel, forteller en lettet Bjørn Johansen til Folkebladet etter kampslutt.

Avgjørelsen kom etter 70 spilte minutter. Tom-Erik Bang Kristiansen fikk ballen på hel volley rundt 13-14 meter fra mål. Han banket til med venstrefoten og ballen føk i lengste kryss bak en forfjamset Morten Sætra i Nybergsund-buret.

– Målet er jo fantastisk, skryter «Bummen», som ga Bang Kristiansen tillit i en uvant offensiv rolle.

Knallkamp

– Jeg synes Tom-Erik løser rollen som han har fått helt strålende. En i utgangspunktet uvant posisjon, med masse løp og truing rundt Vebjørn. Han gjør en fenomenal match i tillegg til praktscoringen, sier Johansen.

Et annet lyspunkt for «Bummen» er også at laget hans holdt nullen på bortebane for første gang i år. Når laget sist klarte det klarer han ikke huske selv.

– Det er ikke i år ihvertfall, sier Johansen.

Og det har han rett i. Sist gang Finnsnes klarte å holde nullen på bortebane var i 4-0 seieren over Kjelsås 10. juli 2016 - altså over ett år siden.

Med tre livsviktige poeng til Finnsnes, ser ting langt lysere ut nå enn hva de gjorde før helgen.

– Ja, det gjør jo det, og for ikke å snakke om for fire uker siden da vi kun hadde 7-8 poeng. Nå har vi vunnet tre av de fire siste og det begynner å ligne på en sluttspurt. Det er ikke sikkert det holder å vinne resten av kampene, men jeg tror vi må vinne i alle fall tre av de fire siste, spår «Bummen».

Viktig kamp

En kamp alle med Finnsnes-hjerte vil følge ekstra nøye med på mandag kveld er oppgjøret mellom Vålerenga 2 og Brumunddal. Begge lag ligger henholdsvis fire og ett poeng foran Finnsnes før mandagens oppgjør.

– Uavgjort er bestandig gode resultat. Hvis noen skal vinne er det bedre at Brumunddal vinner, mener «Bummen».

Finnsnes møter begge lag på hjemmebane i høst.

– En «funfact» er også at det er første gang på ti kamper vi ikke har karantene inn i neste kamp, gliser «Bummen».