Fredrik Mack Rørvik (23) kan bli en outsider under helgens NM i rulleskiskyting i Sirdal. Mack Rørvik føler i alle fall selv at han er i bedre slag nå enn hva han har vært på høsten tidligere år.

– Det er positivt. Jeg har gjort mye bra på teknisk, som også gjør at det er lettere å gå fort på ski. Det blir spennende å se hvordan jeg ligger an, sier Mack Rørvik.

Tre verdifulle uker

Under Blink-festivalen i Sandnes i slutten av juli gikk det svært så bra under skytekonkurransen, der Mack Rørvik endte på tredjeplass bak Johannes og Tarjei Bø. Men det fysiske hang ikke på greip da.

– Det var ikke helt optimalt, så sånn ble det dessverre.

Men etter tre uker i høyden i franske Bessans har fløyta fått en annen melodi.

– Det var en bra treningssamling. Når jeg kom hjem derfra kjente jeg at det hadde tatt på, men likevel var det bra. Jeg tror det har gjort meg bedre enn tre uker i lavlandet her hjemme. Jeg føler meg sterkere enn jeg har gjort på lenge, men jeg må først bevise det i konkurranse.

Sikter mot toppen

Og første sjanse til det blir under sommer-NM i Sirdal i helgen, der flere av de norske stjernene er ventet. Dermed vil det bli et tøft startfelt å bryne seg på.

– Jeg er et levende eksempel på at man kan være langt bak på sommeren og likevel hevde seg når vinteren kommer. Det blir en smakebit på hvordan det blir til vinteren og jeg gleder meg i hvert fall.

Han håper selv at han kan klare en topp ti-plassering.

– Jeg skal ikke ha noe håp om medalje, de fleste eliteutøverne stiller. Jeg håper på topp ti, god skyting og en god opplevelse, sier han.