Store deler av spillerstallen er på utgående kontrakt:

Store deler av A-stallen til Finnsnes er på utgående kontrakt. Bare Sverre Skoglund, Mathias Bendiksen, Fredrik Bakkelund, Sega Ngom, Markus Rolandsen og Mjølner-utlånte Jonas Simonsen har kontrakt med klubben neste sesong.

Vet ingenting per dags dato

Folkebladet pratet med noen av spillerne som er på utgående kontrakt etter helgens kamp mot Alta.

Per nå vet de lite om hva som skjer videre.

– Akkurat nå vet jeg ingenting. Jeg vet ikke hva som skjer med klubben videre, men det virker som det er positive ting som skjer i klubben også. Men jeg vet ikke, sier Jonathan Barlow.

– Du har ikke hørt noe fra klubben?

– Vi har hørt litt at de vil peise på videre uansett hvordan det går. Det er en fantastisk fin klubb, så det hadde for all del vært fint å fortsette. Jeg har bare møtt flotte folk her, forteller Barlow.

– Har du hørt noe fra andre klubber?

– Nei, det er stilt og rolig. Det er ingenting man trenger å prate om i alle fall.

– Signerer ikke blindt

FIL står med 14 poeng med fem kamper igjen. Skal de berge plassen må de sannsynligvis vinne de resterende fem kampene.

Et nedrykk til 3.divisjon gjør det imidlertid ikke uaktuelt å fortsette i den grønne trøya.

– Nei, nei. Det er en så fin klubb her at det er ikke noe problem. Men vi får se hva som skjer til slutt her, det er mange som er uten kontrakt, så vi får se hvordan det blir. Man signerer jo ikke blindt uansett, men det er en såpass fin klubb dette her at jeg tror det ordner seg, sier Jonathan Barlow.

– Ja, det er selvfølgelig aktuelt, men det er ikke en tanke jeg har vært inne på enda. Det er litt interne ting i klubben som må ordnes og jeg har ikke hørt noe heller, sier Tom-Erik Bang Kristiansen.

– Fristende

Vingbacken har en fortid i Fløya og innrømmer at det kan bli fristende å spille for en klubb som spiller hjemmekampene sine i Tromsø.

– Det er jo fristende, men jeg får ta denne sesongen helt ut først, så får vi tenke på neste år etter at dommen er klar på om vi spiller i 2.divisjon til neste år eller ikke, sier han.

Barlow mener reisebelastningen til hver hjemmekamp ikke er noe problem.

– De tar godt hånd om oss her på Finnsnes, så reisen gjør ikke veldig mye. Det er selvfølgelig en fordel å trene på hjemmebanen din, for det er der du skal spille kamper, men det er ikke noe problem, sier han.

Kaptein Tobias Schjetne sier han ikke har tenkt noe på neste sesong.

– Nå tenker jeg at vi bare må fullføre denne sesongen og gjøre alt vi kan for å holde oss. Vi må vinne resten av kampene og det er det som står i hovedfokus, sier Schjetne.

– Er det aktuelt å fortsette i Finnsnes, selv om det skulle bli nedrykk?

– Ja, det får vi se på når sesongen er ferdig.