– Det har ikke gått opp helt 100 prosent for meg enda. Følelsen er veldig god og jeg er stolt over prestasjonen min, sier Arnesen til Folkebladet.

– Det var mange gode utøvere, så jeg tok egentlig alle plasseringer fra 6.plass og opp som ren bonus, forteller Arnesen, som også er på landslaget.

Ekstrem forberedelse

Veien mot helgens NM har vært lang og tøff, med et ekstremt stort matinntak.

– Den har vært lang. Det er 20 måneder siden jeg begynte å forberede meg til dette. Jeg har spist annenhver time gjennom hver dag og spist 6000 kalorier og ti måltider om dagen, for å bygge nok muskler, forteller han.

Etter en forberedelse som dette var det naturligvis stort å få lønn for strevet.

– Ja, visst var det det. Det har vært en lang reise. Så det var ganske rørende å stå igjen som nummer to, sier han.

For andreplassen fikk han medalje og en stor pokal. Han håper også at dette kan gjøre ting litt lettere i fremtiden.

Håp

– Jeg har jo selvfølgelig et håp om at denne plasseringen og det at jeg er på landslaget, kan skaffe meg sponsorer. Det er en dyr sport med reiser, hotell og sånt. Så kanskje det kan gjøre ting litt lettere på den fronten.

På spørsmål om hvordan han finner viljestyrke til dette, svarer han slik:

– Jeg er djevelsk sta. Så har jeg en kjæreste som er utrolig flink til å støtte meg. Det hadde vært vanskelig å få dette til uten hun. Når jeg er sliten og ikke orker noe, så lager hun alt av mat. Så pusher hun meg og er med på trening og hjelper meg. Hun kan være ganske beintøff, forteller en takknemlig kroppsbygger, som også roser flere andre for at han har oppnådd NM-sølv.

– Jeg vil gjerne takke alle venner, familie og sponsorer. Sunkost og Rema 1000, og Per Nymann som har hjulpet meg med behandlinger for å holde meg skadefri. Truls på Gardia. Rett og slett folk bak meg, som har hatt troen på meg. Edmund, coachen min, som hjelper meg med spisingen og hvor mye jeg skal spise, og hvordan jeg skal gjøre posere også videre. Det er gull verdt.

Til Sverige

Etter NM koste han seg med hamburger, kaker og en god hotell-frokost i hovedstaden. Om tre og en halv uke skal han imidlertid konkurrere igjen. Da skal han representere Norge i nordisk mesterskap i Alingsås i Sverige.

– Å komme til finalen, det er håpet. Men det er klart, jeg møter utøvere som er best i landet i Sverige, Danmark og Finland. Så det er mange gode utøvere jeg skal opp imot. Men ingenting er umulig, sier han.