Stian hadde kvittet seg med de to andre konkurrentene sine da han gikk lett over 150 centimeter.

Da han ble bedt av Anne Kristin Brekke fra arrangørklubben om å velge neste høyde valgte han etter litt betenkningstid 153 centimeter, en centimeter over sin egen bestenotering.

Fikk «listeskrekk»

Men da var det liksom at Stian som mange før ham fikk en plutselig «listeskrekk». I alle fall virket det som energien og roen i oppløpet før hoppet ikke var tilstede, og det ble tre riv.

– Huff, det fungerte dårlig, nå er det bare å komme seg hjem og trene mer, var den første kommentaren fra Stian til at det ikke ble ny bestehøyde for ham.

Stevnet på søndag gikk lett regn, men egentlig brukbare forhold, med minimaltmed vind.

– Pappa, jeg er dødssliten, peste Ørjan Børve fra Salangen friidrett etter å ha slitt seg opp oppløpssiden på 600 meter i rekruttklassen. Han startet steinhardt ut, og slet midtveis med å holde konkurentene på avstand.

Men de siste to hundre meterne slo Børve skikkelig om takten, og da var det ingen tvil om hvem som var sterkest.

– Jeg merket at de nærmet seg brakfra, og da tok jeg meg skikkelig ut på oppløpssida, sier Ørjan som lenge sto og hev etter pusten etter å ha passert målstreken.

Ørjan vant også 60 meter i rekruttklassen. Han forteller at ved siden av å drive med løp spiller fotball, og er også med på ski om vinteren.

– Langt over forventningen

Fornøyd med stevnet på Moen var også Bjørn Øivind Berger fra Pioner friidrett.

– 6,46 i lengde er langt over mine forventninger. Jeg hadde fra før 6,29, og har altså forbedret mitt beste resultat fra før med 17 centimeter, sier Bjørn Øivind.

Det var delvis regn og litt surt vær da han hoppet, men han fikk han altså til et kjempehopp.

– Selv om det har vært litt regn er det lett medvind, og egentlig greie forhold i dag, sier Øivind som også har deltatt på 100 meter, høyde og kule.

Tilstede under stevnet var som vanlig friidrettsveteranen Karstein Nordli fra Pioner friidrett.

Karsteins hovedøvelse har i mange år vart stav, men nå plages han med psoriasis inne i hendene, og det gjør at han foreløpig har lagt stav unna. Karstein forteller at han har han har beste resultat i stav på 3,30 meter.

– Det resultatet oppnåde jeg som 52-åring og nå er jeg 67 år. Så det resultatet kan man jo trygt si har stått seg noen år, ler friidrettsveteranen. Og legger til at med påløpende kilo har han ingen forhåpninger om å klare å forbedre det resultatet.

– Det merkes at man er blitt 67. Nå har jeg min store tilfredsstillelse av å være med og følge opp alle disse flotte idrettsungdommene vi har her i området, sier Karstein, som denne gangen deltok i spyd og kule.

Sterk 100 meter av Ivar Løwø

På 100 meter ble det et skikkelig spurtoppgjør mellom Pionerløperne Ivar Løwø og Bjørn Øivind Berger. På de siste 60-70 meterne dro Ivar Løwø fra de nødvendige centimeterne og spurtet inn til sterke 7,3 tiendelen fra Bjørn Øivind.

Det betyr at også han drar hjem med en bestenotering for dagen, mens Bjørn Øivind som i lengde fikk 6,46 måtte nøye seg med andreplass på 60 meter.

– Jeg stoppet litt i starten, og det forspranget Ivar fikk klarte jeg aldri å innhente, sa Bjørn Øivind etter å ha blitt slått med en tiendedel i innspurten.

økte bestenoteringen med 17 centimeter: Bjørn Øivind Berger fra Pioner friiidrett var kjempefornøyd med 6,45 meter i stav. Foto: Stein Wilhelmsen
satset alt: Ørjan Børve fra Salangen friidrett på vei inn til seier på 600 meter. Foto: Stein Wilhelmsen