Under kretscupstevnet på Moen på søndag håper 16-åringen å forbedre sin egen bestenotering på 3000 meter som i dag lyder på 10.40.3.

– Jeg har ikke fått med meg så mange stevner i år, men jeg mener jeg skal være i stand til å forbedre denne tiden, sier han.

Mellon- og langdistanser

– Det er 3.000 og 1.500 meter jeg trener mest på, menn i helga stiller jeg også både i høyde og lengde for å representere klubben, sier han.

Han forteller at det er flere som løper distansene han har valgt. Broren Mathias som er tre år eldre enn Tarjei stiller også på startstreken søndag på 3.000 meter, men altså i en annen årsklasse,

– Han blir nok sterkere enn meg, sier Tarjei.

60 deltakere på søndag

Tett på 60 friidrettsutøvere i alle aldre har meldt seg på årets siste kretscupstevne som arrangeres på Moen på søndag. De yngste deltakerne er 8 år, og de eldste er godt oppe i 60-årene.

– Det er blitt arrangert fire kretscupstevner i Troms i år, og vårt stevne er sesongens siste av disse, sier Helene Foshaug som er styremedlem i Målselv Idrettslags friidrettsgruppe.

Utenom arrangørklubben i Målselv er følgende idrettslag med fra Troms: IK Hind fra Harstad, IL Pioner friidrett, Jægervatnet Idrettslag, Kvæfjord idrettslag, Nordkjosbotn idrettslag, Røyken Idrettslag, Salangen IL friidrett og Storfjord IL.

300 starter totalt på søndag

Under stevnet på søndag står følgende øvelser på dagsordenen: 100 meter, 600 meter, 3.000 meter, lengde med tilløp, høyde, kule og spyd. Det er ingen som har meldt seg på til 800 meter.

– Det er flere som stiller i flere øvelser, så totalt vil vi ha rundt 300 starter i løpet av konkurransen, sier Foshaug.

Fridrettsgruppa i Målselv har i tillegg til å delta i sesongens fire kretscupstevner, arrangert sin egen Målselvkarusell med totalt fire stevner. De to første foregikk på vårparten, mens de to siste har vært avviklet i august.

SLUTTET MED FOTBALL: For et par år siden fikk Tarje problemer med et kne, og da sluttet han med fotball og begynte med friidrett.