Senja tapte serieåpningen for Sortland 0-1. Etter kampen protesterte imidlertid FK Senja på at Sortland-kaptein Marius Jørgensen spilte kampen. Han fikk direkte rødt kort i siste seriekamp i 2016, og skulle dermed stått over serieåpningen. Senja fikk til slutt medhold i sin anke og det ble vedtatt at det skal spilles omkamp. Og oppgjøret ble en minnerik affære.

Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter tre minutter ved spissen Sebastian Jensen som bredsidet ballen i lengste hjørne fra elleve meters hold. Samme mann doblet ledelsen på heldig vis etter 24 minutter da Markus Johnsgård skjøt i beina på FK Senjas toppscorer, og ballen trillet forbi en utspilt sisteskanse i Sortlandburet.

– Deilig at det løsner

Jensen sier til Folkebladet like etter kampslutt at det er godt å få scoret mål igjen.

– Det er ikke til å legge skjul på at det er deilig at det løsner. Det er ingen tvil om at det skal bli flere. Det kommer, smiler spissen som scoret sitt sjette og syvende for sesongen.

Det så lyst ut for et helttent Senja-lag, men kun tre minutter senere reduserte Toms Mezs for gjestene, og like etter utliknet Ingar Nicolaysen for for de sorte og hvite. Da Sortland-spiss Frank Poulsen satte inn bortelagets tredje kun to minutter før pause var kampen snudd, og Senjalaget fikk seg en skikkelig kalddusj inn i garderoben.

Likevel ga ikke Senja seg. Først utliknet Erlend Lian, før Martin Larsen Traasdahl skjøt blåtrøyene i ledelsen på ny. Like før slutt banket Lian inn sitt andre for dagen, og sørget for at alle poengene ble igjen i Islandsbotn. Trener Kjetil Warholm sier det var veldig godt å få seieren i havn.

– Det er utrolig deilig. Igjen er det en merkelig opplevelse fordi vi har så mange opp- og nedturer i løpet av kampen. Vi starter høyt opp, så plutselig er det helsvart hvor man ikke vet hva man skal gjøre. Plutselig snur det igjen til å være helt der oppe. Det er en følelsesmessig berg-og dalbane, sier en lettet og glad Kjetil Warholm som byttet seg selv inn de siste ti minuttene.

– Rullegardinene går ned

Han mener de spiller en meget god kamp, foruten et forferdelig kvarter i siste halvdel av første omgang.

– Vi starter knallbra og alt er som det skal være, så er det et kvarter hvor rullegardinene går ned. Det var bekmørkt, og det er egentlig helt sykt at vi ikke taper etter de femten miuttene der. Jeg tror kanskje andre lag ville straffet oss enda hardere, mener høyrebacken.

Senja har ikke hatt for vane å pøse inn mål i årets sesong, men mot Sortland var Senja effektiv til tross for at det fort kunne blitt enda flere mål.

– Vi har hatt to kamper med drøssevis av sjanser uten å score mål, så i dag løsnet det virkelig. Sebastian er kommet i form, og Lian er også i gang, mener Warholm.

Nå står Senja med tre strake seire foran søndagens møte med Lørenskog.

– Det er så deilig altså. Men akkurat denne og den forrige får man ikke tid til å nyte fordi vi har så tett med kamper. Tar vi tre poeng til helga så kan vi nyte det er par dager og skikkelig kose oss i et par dager.

Warholm innrømmer at de merker kjøret nå.

– Vi merker det veldig. Vi er en tynn tropp, og det kjennes. Alle må bare mobilisere maks nå foran neste kamp, så får vi hvile etter det, gliser den spillende treneren.

Sebastian Jensen scoret to og var et konstant uromoment mot Sortland. Foto: Sander Arnesen