Men tre raske baklengs på åtte minutter gjorde at Salangen nå deler jumboplassen i serien sammen med Skjervøy.

– Å gi fra seg poengene i en slik kamp som dette skal egentlig ikke være mulig, kommer det oppgitt fra SIF-treneren på telefon lørdag kveld.

I starten av kampen hadde Salangen to store muligheter der de skulle ha tatt ledelsen, men fikk altså ikke uttelling. Etter halvtimen førte en dårlig avklaring til at Sortland gikk opp i ledelsen, og i denne perioden fikk hjemmelaget også et straffespark der SIF-keeper Jørn Ivar Kroken reddet både straffen og returen som fulgte.

Tre baklengs på åtte minutter

Seipajärvi sier at Salangen både før pause og utover i andre omgang hadde et spillemessig overtak.

– Sortland skapte ikke mye, og det var egentlig vi som hadde full kontroll i forsøket på å utligne og helst sikre et seiersmål.

Det var derfor fullt fortjent at Scott Fitzgerald utlignet for oss da det gjensto et kvarter av kampen.

Men fra da av og ut var denne kampen et eneste mareritt for Salangen. Hjemmelaget Sortland fikk tre baller i nettmaskene bak en ellers god keeper Jørn Ivar kroken – nå står Salangen fortsatt med bare 7 poeng så langt i serien.

– Normalt er det å gå av banen med 1-4 tap greit, men det var det ikke på lørdag. Det er utrolig tungt, og ikke minst den måten kampen ble avgjort på. Det som avgjorde kampen til Sortlands fordel er at vi rett og slett ikke var gode nok i begge boksene. Fotballflyt og fotballdyktighet henger ofte sammen, og selv om laget kjempet som helter ble vi på en måte felt av slurvefeil, sier Seipäjärvi.

– Sortland var heldig

– I tillegg mener jeg at Sortland skal prise seg lykkelig over at vi ikke greide å sette mere enn det ene målet. Jeg mener faktisk vi var bedre enn Sortland i denne kampen, så merkelig som det kan høres ut. Men når hjemmelaget var mer effektive foran mål gikk det som det gikk.

Seipajärvi sier at det som er merkelig er at man taper 1-4 i en kamp der faktisk spillet er brukbart.

– Det er nemlig ikke helmørkt når det gjelder spillet vi leverer. Klarer vi å opprettholde det spillet og den moralen vi viste i dag, samt at vi forbedrer oss i begge boksene er jeg overbevist om at vil begynne å sanke inn poeng, sier SIF-treneren.