Det ble tap for Finnsnes juniorer i cupoppgjøret mot Tromsø. Men det som skjedde på stillinga 1-0, var noe helt spesielt.

TIL`s Gustav Severinsen sendte av gårde et overraskende skudd fra rundt tredve meter. Ballen som først tok en høy bue og så ut til å gå langt over mål, dalte plutselig ned og like under tverrliggeren bak FIL-keeperen som ikke greide å rygge hurtig nok til å slå ballen unna.

Ble lurt trill rundt

FIL-keeper Jon Atle Jakobsen sier at han først var på vei ut da han trodde at ballen ville slå ned i straffe-feltet.

- Jeg rykket ut for å ta ned ballen, men plutselig var det som ballen fikk mer luft, tok veien over meg og like under tverrliggeren og i nettet. Under slike forhold var jeg sjanseløs,  en slik situasjon har jeg aldri opplevd før. Jeg ble lurt trill rundt, sier FIL-keeperen som til tross for tre baklengs gjorde en god jobb mellom stengene.

Sterk

Om 0-3 tapet for TIL sier Jakobsen at selv om TIL var bedre, så var seieren for stor.

– Vi fikk en annullert scoring, og fikk også en avblåsning for offside like etter det som lett kunne ha gitt oss scoring. Men slik er det, man kan alltids sitte etterpå og regne på muligheter som det ikke ble noe av. Jeg syntes vi uansett gjorde en brukbar mot TIL som har et sterkt juniorlag, sier keeperen.

Effektiv

Også FIL-trener Frank Berntzen mener at Tromsø 3-0 seier var i største laget.

- Utenom den annullerte scoringen hadde vi også en mulighet til, der vi nok en gang ble avblåst. Den ballen ville ha blitt satt i mål. Det andre målet var et rent flaksmål der vinden tok ballen. Vi stod også og så på da ball nummer tre ble headet inn av Sondre Mikal Olsen. Når det gjelder rene sjanser i kampen var de jevnt fordelt, noe som da betyr at TIL var mer effektiv enn oss, sier Berntzen.

Delvis fornøyd

TIL-veteranen Sigurd Rushfeldt trener TIL-juniorene. Han sier seg bare delvis fornøyd med 3-0 seieren over FIL.

- Litt ujevnt spillemessig fra vår side, men alt i alt skal vi være fornøyd med å gå videre. Finnsnes hadde et lag som egentlig ga oss brukbar motstand. Vi visste jo på forhånd at Finnsnes har et meget godt juniorlag, og vi måtte hente fram gode avslutninger for å gå videre i cupen, sier Rushfeldt.

FIL-`s Svein Håkon Jansen og FIL måtte se at Tromsø gikk videre til fjerde med 3-0 seier på lørdag. Foto: Stein Wilhelmsen
TIL-trener Sigurd Rushfeldt sier at laget hans måtte slite for å hale i land 3-0 seieren mot FIL. Foto: Stein Wilhelmsen