I fjerde runde i 1970 ble det imidlertid stopp for FILs juniorlag, som tapte 2-1 for Mo.

Mo tok seg videre til semifinfalen, men tapte der for Brumunddal som vant hele cupen.

– Et høydepunkt

47 år senere har FIL igjen mulighet til å tangere klubbrekorden. Lørdag står nemlig Tromsø på motsatt banehalvdel i tredje runde i G19-NM.

– På vegne av guttene er dette veldig artig. Jeg tenker mer på at dette er en flott mulighet til å få testet seg mot et av landets beste juniorlag, som har tradisjon for å være blant de beste juniorlagene.

– Hvordan ser du på muligheten for å ta seg videre til fjerde runde?

– Tro det eller ei, det er sånn at det tenker jeg ikke på. Jeg fokuserer bare på det faktum at nå skal vi være så godt forberedt som vi kan og ha fokus på å gjøre en så god prestasjon som mulig. Vi har hele sesongen snakket om å sette krav til oss selv og hvilket nivå vi ønsker å opptre på. Hver kamp vil vi komme oss på et nivå som gjør at vi kan være fornøyde med oss selv. Resultatet av det blir som det blir, svarer Berntzen.

Gamle helter møtes

FIL har i alle fall lagt til rette for en flott cuplørdag på Finnsnes Idrettspark. Alle heltene som spilte på laget i 1970 er invitert til klubbhuset for en reunion i forbindelse med kampen.

Den vil blant annet bestå av både mimring, kampmat og omvisning på FILs nye anlegg.

– Jeg vet at klubben har jobbet hardt for å få til et skikkelig arrangement, på linje med cupkampen som a-laget hadde mot TIL. Det er en stor happening for klubben og hvis vær og vind blir bra kan det bli folksomt og en ok opplevelse for alle sammen. Det gjelder å skape litt stemning rundt det hele, for klubben sin del, sier Berntzen.

Er du abonnent, kan du se kampen gratis på Folkebladet-TV lørdag