– På søndag kan alle som har lyst komme hit til golfbanen vår og få et innblikk i hva det å spille golf egentlig går ut på, sier Michelle Aas Molund.

Hun forteller at både gammel og ung er velkommen til å se på hva som skjer når en golfspiller er i aksjon.

Og legger til at dette ikke er en sport hvor man blir for gammel, tvert i mot har klubben flere spillere som er passert pensjonistalder, og man har også flere spillere i tenårene som er med. Midt -Troms golfklubb har i dag rundt 170 medlemmer, klubben ble etablert i 2002 og holdt de første årene til i Bardu. 24. august 2013 ble Finnkroken Golfpark offisielt tatt i bruk.

Kan få låne utstyr

– Å besøke oss på «Åpen dag» koster ingen ting, og vil man prøve seg låner vi ut golfutstyr, samt at vi vil ha et titalls instruktører som er behjelpelig med å hjelpe de som ønsker å ta sine første golfslag, sier Michelle.

På spørsmålet om det å spille golf er veldig dyrt, svarer hun at det slett ikke behøver å være det.

– Man kan spille golf uten å øse ut med penger. Man kan få brukt billig utstyr, men for de som vil ha både det beste og komplette utstyret kan det fort rase på med tusenlapper. En som startet med golf vil i starten kunne klare seg med tre-fire køller, og kan eventuelt utvide antallet etter hvert, sier hun.

– Mange av de som ikke har spilt golf vet lite om hva spillet egentlig går ut på, og slike ting vil vi kunne fortelle dem om hvis de ønsker å få vite litt om det, sier Stefan Andersen.

Etablerte spillere

– Og for nybegynnere har vi såkalte scramble-turneringer der disse kan få spille på lag med etablerte spillere, noe som er veldig nyttig og utviklende for ferske golfspillere, sier Simon Inderhaug.

Han forteller at sist mandag var det nærmere 30 spillere med i turneringen som ble avholdt da.

På spørsmålet om hva en golfspiller skal ha på seg svarer Michelle at i deres klubb er dette ikke så veldig strengt.

– Det finnes som klubber som har strenge kleskoder, men slik har ikke vi det. Her går det på vanlige uteklær, og mange benytter treningsdrakter når de spiller.

– Alle som kommer på søndag vil om de ønsker det få innføring og instruksjon fra oss, og selv de som bare stikker en liten tur innom vil kunne få et første møte med golfspillet.

– Ellers er det jo aktivitet her hver helg, og de som stikker innom vil alltid kunne få prøve seg også da om de ønsker det, sier Stefan Andersen.

Han forteller at klubbens leder og trener Hans Tore Asphaug i sommer vil kjøre treninger på onsdager for blant annet nybegynnere.

EGET KLUBBHUS: Like ved innkjørselen til Finnkroken Golfpark ligger klubbens klubbhus.