– Vi oppfordrer folk som ikke har syklet turritt før til å hive seg med. 33-kilometeren kan hvem som helst sykle om man har en passende sykkel med grove dekk. Man trenger ikke demper, selv om det er en fordel, sier rittleder Roy Steinar Hansen til Folkebladet.

– Vil noen prøve seg er dette den beste muligheten til å gjøre det. Løypeprofilen er overkommelig for en som har litt trening.

Suksess med nye løyper

Fra og med i fjor gjorde arrangøren endringer i løypene, noe som blant annet innebar at den lengste turen på drøye 55 kilometer nå er én lang sløyfe, i stedet for to som den har vært tidligere.

– Løypa vi hadde i fjor var en braksuksess. Vi fikk gode tilbakemeldinger og kjører nøyaktig samme løype i år. Vi fryktet at det var litt snø høyt i fjellet, men det har gått seg til.

– Det har vært en kort sesong å forberede seg på, men løypene er veldig bra, traséene er fine og tørre bortsett fra noen korte stipartier. Der skal vi imidlertid gjøre en jobb for å drenere ut.

Som før er Barduhallen utgangspunkt med både start og mål. Arrangøren tilbyr tre forkjellige løyper på 15 kilometer, 33 kilometer og 55 kilometer.

Reistadrittet er også som før seedingritt til Birken.

– Løypeprofilen er veldig sammenlignbart med Lavkarittet og Birken, selv om Birken er litt lengre, sier Hansen.

Over 50 påmeldte

I skrivende stund onsdag ettermiddag har 54 syklister meldt seg på til rittet.

I fjor var det drøyt 140 deltagere, et tall Hansen håper de kan nå også i år.

– Vi ligger litt bak det vi hadde på samme tid i fjor, men vi vet at kurven stiger bratt de siste 2-3 dagene og det siste døgnet. Vi har opplevd 30-40 påmeldinger på siste dagen. Alle de aldersbestemte melder seg på siste dagen, sier Hansen.

Fjorårsvinner i kvinneklassen, Annicka Davidsson, er skadet og er derfor ikke med i år. Vinneren på herresiden de siste fire årene, Daniel Boberg Leirbakken, har ikke avklart ennå om han blir med.

– Jeg har en dialog med han og håper han kan bekrefte påmeldingen, sier Hansen.

– Vi oppfordrer folk som ikke har syklet turritt før til å hive seg med, sier Roy Steinar Hansen.