Sammen med svigerbror Glenn-Martin Andreassen (26) gjorde Peter Dalan (26) en prestasjon av de sjeldne under MSM-mila lørdag kveld.

Andreassen bestemte seg i siste liten for å delta.

- Jeg satt og kjedet meg på jobb og en av kollegaene mine snakket om løpet. Så tenkte jeg hvorfor ikke. Og da tenkte jeg at alle andre skal jo løpe, så da må jeg ta med Peter, forteller Andreassen dermed tok med seg svigerbroren på det som ble en skikkelig manndomsprøve. Andreassen er kjæreste med Peters søster, Sarah Dalan.

- Jeg er utrolig spent på hvordan dette skal gå, sa Dalan til iTromsø før start. 26-åringen i rullestol har Cerebral Parese, men lot på ingen måte sykdommen sette en stopper for deltagelse eller engasjementet før, under og etter.

Saken ble først publisert i avisa iTromsø.

– Motivert av Peter

Fra første sekund hadde duoen stor fart, og kom inn på imponerende 55 minutter og 20 sekunder. Noen få øyeblikk etter målgang hadde begge fått igjen pusten og omringet av hundrevis av andre deltakere fortalte de som løpet.

- Dette var helt sykt. Jeg merket at Glenn-Martin begynte å bli sliten litt ut i løpet, men det gikk bra, forteller Peter med den vel fortjente medaljen rundt halsen.

- Jeg måtte grave langt ned i lårene for å komme igjennom. Da jeg hørte det var sju kilometer igjen tenkte jeg at dette gikk bra, men hundre meter senere kjentes det helt annerledes ut. Takket være motivatoren foran meg gikk det overraskende bra med oss gikk faktisk overraskende bra med oss. Tiden vi kom i mål på var virkelig over all forventning, forteller Andreassen.

- Vi hadde i praksis vunnet allerede før start, sier Andreassen, som for noen kan være kjent som fotballspiller. Han har spilt flere sesonger for Finnsnes og Senja.

- Dette skal vi gjøre på nytt

Under turen rakk de å snakke sammen trass i den høye farten som ble holdt. Opplevelsen fristet til gjentagelse.

- Vi avtalte at dette skulle bli en tradisjon, sier Andreassen.

MSM-sjef Nils Hætta lot seg imponere over duoens prestasjon.

- Det er veldig flott å se at man kan få med seg de som ikke har så lett for å komme til start. Dette er slikt som varmer hjertet skikkelig og godt å se, sier Hætta som hevet øyenbrynene da han hørte tiden.

- Det er jo vanvittig fort å løpe. Jeg har selv løpt mye med vogn og antar det er lettere, sier Hætta.