Andreas Løvland er ikke med i troppen mot Alta grunnet tre gule kort.

Sega Ngom sliter og det er usikkert om han blir klar mot hans gamle lagkamerater i Finnmark. Det samme gjelder Joakim Nilsen.

– Sånn er det. Det har vært litt mye smårusk, men det er ting vi ikke får gjort så mye med, sier FILs assistent-trener Alexander Samuelsen.

Tror på jevnt oppgjør

Alta tar imot Finnsnes førstkommende søndag. Kampen blir ikke spilt i Finnmarkshallen, men ute på Bossekop sin hjemmebane. Dette grunnet messe i Finnmarkshallen.

Begge oppgjørene mot finnmarkingene endte i fjor 1-1. Samuelsen tror det blir nok en jevn kamp mellom de nordnorske rivalene.

– Alle de siste 4-5 kampene har vært jevn i både resultatet og kamp. Det er to lag som tar hverandre litt ut. Det er et nordnorsk derby der det blir litt trøkk og dueller. Det blir ikke den mest finspilte kampen, det har ikke noen av kampene vært. Vi vet hva som kommer og vi vet hva vi må gjøre for å få noe ut av kampen. Det er en liten krig, men det er det som er artig, sier FIL-assistenten.

Har jobbet steinhardt

Finnsnes så ut til å sikre seg tre poeng hjemme mot Bærumn i forrige runde, men en kollaps i løpet av 12 minutter gjorde at laget fra sør stakk av med alle tre poengene.

– Vi har jobbet steinhardt denne uken, spesielt på struktur. Det er kanskje der vi følte vi falt litt igjennom mot Bærum. Vi mistet struktur og ble straffet veldig hardt med både personlige og kollektive feil. Vi har sett litt på situasjonene og har tatt lærdom av det, sier Samuelsen.

– Vi må også huske på at vi var veldig sterke i 60 minutter. Det går litt på kynisme i denne divisjonen. De lagene som har kommet oppover har vært kyniske og det er realiteten. Der må vi bli bedre og råere. Vi er fullt på høyde med motstanderne, men tabellmessig poengmessig ser det ikke like bra ut. Det må vi gjøre noe med. Vi skal ta poeng mot Alta og aller helst en seier.