Sleggekast står på programmet, men forhåpentligvis ikke med den type redskap som Bjørn-Øyvind Berger løfter på bildet. Andrea Kirkhaug (12) og Elias Ludviksen (14) håper alt har tint av indre bane før helga, for det er litt ekstra stas med årets første stevne på hjemmebane, synes de.

– Da slipper vi jo å reise så langt! ler Elias.

Selv skal han løpe sekstimeter, 80 meter hekk, hoppe høyde og lengde og støte kule. Andrea skal springe sekstimeter og hoppe høyde og lengde. Hun begynte i Pioner denne sesongen; Elias har holdt på i halvannet år.

– Vi håper det blir snøfritt, sier hun.

Påmeldte

Det samme gjør arrangørene, for det er mange år siden det har vært så mange påmeldinger til stevnet, særlig i klassene jenter 12, 13 og 14 år. Og det lover jo godt for rekrutteringen videre.

– Vi har over 130 påmeldte til nå, og særlig mange i den yngre klassen. Det er mange 12-åringer og 13-åringer, og så blir det litt færre i de eldre klassene, men det er en trend i Troms for tiden. Likevel er det ikke så mange klubber som er påmeldt, selv om det er mange av dem i friidrettskretsen, forteller Gunnheid Eidissen Berg, leder i Pioner friidrett.

Tining

Stevnet er også en del av kretscup-en, som er nyoppstartet for året. At stevnet pleier å være et av årets første i Troms, er en god gammel tradisjon. Men en stund så det stygt ut med tanke på tidspunktet. Det er ikke lenge siden snøen lå jevnhøyt med nederste tribune – og den er bortimot meteren høy.

– Jeg tror vi har den banen i Norge som tiner frem senest, sukker Berg.

– Vi har freset med traktor, deretter med håndfres. Nå tiner det fort, men fremdeles trenger vi noen dager snøfri bane for å planere og få lengdegropa klar. Akkurat nå renner det ikke vann fra drensrørene, og da frykter jeg at det er mye tele i bakken. Vi har en elektronisk tidtaker som ligger i en kabel under banen, og den har vi måttet tine en gang før. Det kan hende vi må gjøre det samme i år, sier Gunnheid Eidissen Berg.

startklare: Andrea Kirkhaug (12) og Elias Ludviksen (14) synes det er ekstra stas med åpningsstevne på hjemmebane. Begge stiller til start på sekstimeteren. Foto: Arne Ivar Hanssen