Ikke rart man var jublende glade i garderoben etter kampen. For da man begynte å forberede seg på straffekonk, satte Hanssen fart på egenhånd. Han fintet seg ned på dødlinja, tilbake igjen, fintet en spiller på rompa før han satte ballen bak hjemmelagets keeper.

Ble tomålsscorer

Hjemmelaget rakk akkurat å ta avspark før dommeren blåste av og avansementet var et faktum.

Det var andre gangen at det var i grevens tid for de grønne.

Fo ekstraomgangene ble også sikret i siste spilleminutt. Sander Arnesen var på pletten etter en corner og bredsidet inn 2-2.

Samme Arnesen var også mannen bak FILs første scoring, midtveis i omgangen.

Trener Frank Berntsen var glad, men fattet etter den dramatiske seieren.

– Vi starter bra de første tyve minuttene, men så slipper vi helt opp. Vi får strekk i laget og mister press og aggresivitet. De skaper sjanser og vi er litt heldige som slipper unna med bare to baklengs, sier han.

Han er litt skuffet over at spillerne som han føler må stå fram ikke gjør dette, men skal ha ros for grepet han gjorde med å flytte Sverre Skoglund inn mer sentralt i banen.

– Ja, det synes jeg var lurt. Da får vi mer tyngde på midten og en spiller som går foran og tar krigen. Samtidig med at vi klarte å flytte opp den bakre fireren var dette noe av grunnen til at det gikk som det gikk.

Gror godt

På en dag da klubbens A-lag gikk på nok en hjemmesmell, er det godt å se at det gror godt i de yngre rekker.

– I dag har vi en 14-åring i mål, to 15-åringer fra start og bare tre av spillerne er sisteårs juniorer. Det synes jeg er viktig å ta med i helhetsvurderingen etter en seier som dette.

Nå håper han på en bra klubb på hjemmebane i neste runde. Bra på to måter:

– Ja, jeg håper jo vi får et lag som vi har muligheten til å slå ut for å gå videre. Eller så kan vi jo håpe på en bra klubb.

Spillerne er i alle fall klare.

– Gi oss hvem som helst. Vi tar alle. Grønn makt - vi er best i Norges land, var det en som påsto i garderoben etter kampen.

Søndag hadde han i hvert fall rett i at de kjempet seg til en deilig seier.

TOMMEL OPP: Tomålsscorer Sander Arnesen (til venstre) og matchvinner Kristian Hanssen ga tommelen opp for seier og avansement. Foto: Per Steinar Markussen