– En elendig kamp i 70 minutter. Årets dårligste, sier FIL-treneren til Folkebladet etter kampslutt.

Follo tok ledelsen på et frispark som gikk rett gjennom feltet og rett i mål etter 37 minutter, og gikk dermed til pause med en fortjent ledelse. En ledelse som fort kunne vært større etter de første 45 minuttene. Follo økte til 2-0 syv minutter etter pause, før FIL etterhvert tok over og blant annet hadde to treff i metallet og to annullerte scoringer.

– Førsteomgangen var katastrofe, andreomgangen blir bedre, og i de siste 20 så har vi selvfølgelig muligheten til å hente poeng, men summa summarum, så er dette for dårlig, sier «Bummen».

Skylder ikke på underlaget

Hva som er årsaken til at ting ikke fungerte mener FIL-treneren er vanskelig å si, men han ville ikke skylde på underlaget i Ski Idrettspark, som er avdelingens eneste naturgressbane.

– Det er vanskelig å si eksakt. Vi skal i alle fall ikke skylde på underlaget eller andre ting. Vi må gjøre en ransakelse, både hver og en og inngangen til match, sier han.

Han har tidligere pratet om balltempo og bedre rytme i angrepsspillet i kamper hvor laget har slitt. Han mener imidlertid ikke at det var der skoen trykket i oppgjøret mot Follo.

– I dag var det litt vanskelig, for man er nødt til å gå litt lengre på denne banen, det er jo en potetåker, så tempoet i pasningsspillet var kanskje ikke problemet i dag, men det er jo å mestre den andre biten. Det var ikke angrepsspillet som misset i dag, det var på en måte det strukturelle. Vi hadde lange avstander mellom leddene, dårlige forflytninger og de spratt forbi oss, og etter førsteomgangen så er vi jo heldig at det bare står 1-0, mener han

– Henger ikke sammen

FIL-kaptein Tobias Schjetne er enig med sin sjef og kaller det hele en kollektiv svikt.

– I dag henger vi ikke sammen som et lag i det hele tatt. Da er det vanskelig å spille en bra kamp, når ingenting stemmer. En kollektiv svikt av hele laget, sier han.

Etter spillemessig fremgang i de to siste kampene (3-1 borte mot Raufoss) og (0-0 hjemme mot Skeid), mener midtbanespilleren at kampen mot Follo var et klart steg tilbake igjen.

– Vi må bare fortsette å prøve og prøve. Det har stemt litt mer de siste kampene, men det var jo et tilbakesteg igjen nå da.

Bonuskamp

Allerede på onsdag kommer TIL til Finnsnes for cup-oppgjør. Det er en oppgave de er klare for, og hvor de har alt å vinne.

– Det er en bonuskamp som vi bare må glede oss til. Vi tar jo den, det blir en artig match, men det er nesten slik at jeg tenker mest på Bærum hjemme allerede (neste seriekamp.)

Så den kampen er nedprioritert?

– Nei, den er ikke nedprioritert, men det er jo en bonus-kamp. Det er serien som er, jeg holdt på å si levebrødet, men det er viktig for meg nå. Nå tenker jeg på hvordan vi skal begynne å vinne fotballkamper i serien igjen, spesielt på hjemmebane. For det er det vi må begynne med nå, sier «Bummen».

– TIL-kampen blir en annerledes kamp. Der har vi ingenting å tape. Vi møter et lag som i utgangspunktet skal være mye bedre enn oss, så kan vi overraske og gjøre det vanskelig for TIL, men jeg kaller det for en «bonus-match».

FIL-kapteinen tenker det samme.

– Det blir en bonuskamp, det blir bare artig. Der handler det om å kose seg og prøve å gjenskape den gode fotballen, sier Tobias Schjetne.

Tobias Schjetne kalte FILs prestasjon for en kollektiv svikt. Foto: Mathias Brobakk Nordgård