I fjor vant FIL de fem første seriekampene i 2. divisjon. På årets tre første kamper står laget med tre poeng og kun to scorede mål.

Det er uvant kost for FIL, som i fjor scoret to mål i snitt per kamp.

En tøffere og spisset 2. divisjon har gjort tilværelsen vanskeligere i 2017. Søndag venter Raufoss på bortebane, et lag som verken har tapt eller sluppet inn et eneste mål sålangt.

– Defensivt har vi stått bra, men vi har skapt lite sjanser fremover. Også på bortebane. Det var OK mot Kjelsås, men det offensive må hakket opp, sier FIL-trener Bjørn «Bummen» Johansen.

Grep

Han mener laget må våge mer framover på banen.

– Vi har sagt som så at vi må ta litt mer sjanser i spillet. Vi går for ofte og søker den trygge støttepasningen. Det gjør at lag får organisert seg og ligger i balanse hele veien. Vi må utfordre og ta touch i lengderetning og gjennom det skape rom og målsjanser.

– Det viktigste er at vi stoler på de ferdighetene vi har. Det føler jeg ikke vi har gjort i de to hjemmekampene (Grorud 0-1 og HamKam 0-1).

– Blir det et mer offensivt FIL-lag enn tidligere mot Raufoss?

– Vi vil ikke være så offensive som på hjemmebane, men vi må våge å stole på oss selv.

– Raufoss har ikke sluppet inn mål enda, så det er på tide at dem gjør det, legger «Bummen» til.

Kraftplugg ute

Vebjørn Valle Grunnvoll er uaktuell til kampen grunnet skulderskaden han fikk mot HamKam. Han er trolig tilbake til neste hjemmekamp mot Skeid.

– Ellers er vi fulltallig. Det er kanskje et lite spørsmålstegn ved Christian Arnesen som har slitt med lysken denne uken.

Med Grunnvoll ute kan det være duket for enten Morten Moldskred eller Sverre Skoglund i troppen.

– Vi vet at Sverre har en cupkamp på søndag som man ønsker å prioritere. Det er en oppveiing hva som er hensiktsmessig på kort og lang sikt.

– Så han er ikke uaktuell?

– Ingenting er uaktuelt, men det skal mye til. G19-cupen er en viktig arena for han. I utgangspunktet skal han være med om det blir behov for han og vi vet at han må spille fra start for A-laget.