Robin Rognmo Johansen (18) fra Øverbygd er sett på som et av de aller største kickboxing-talentene i Norge, men har de siste månedene hatt motgang. Etter å ha blitt slått ut i første runde av VM og en skadeperiode etter det, fikk Rognmo Johansen endelig positive resultater under verdenscupen i Amsterdam.

Gode kamper

– Det var mye bra. Jeg gikk gode kamper, og fikk gode resultater så jeg er veldig fornøyd, sier 18-åringen til Folkebladet.

Øverbygd-utøveren forteller at det var godt å se at lykken har snudd.

– Jeg har hatt en del nedturer i det siste, så det var utrolig delig å endelig få en opptur. Det var artig, sier stortalentet.

Rognmo Johansen kjempet i tre klasser. Han gikk seirende ut av senior -80kg hvitbelte, ble nummer tre i JH -74kg svartbelte, og ble slått ut i innledende runde i Grand Champion Junior. Han innrømmer at resultatene er bedre enn han turte å håpe på på forhånd.

–Gikk over forventningene

– Det gikk litt over forventning. Jeg fikk bronse i svartbelte, som er den beste klassen, så det var veldig morsomt. Det var en god opplevelse å ta med seg, sier Rogno Johansen.

Verdenscupen hadde nesten 500 deltakere, og 18-åringen sier det er givende å få reise rundt i store deler av verden for å drive med sporten sin.

– Alt er nytt, og det er masse å se og gjøre. Det er spennende å reise rundt og få være med på så mye forskjellig, forklarer Rognmo Johansen.

Det store målet for året er Junior-EM i september. Etter helgas stevne er han optimistisk med tanke på uttaket.

– Nå fikk jeg en god prestasjon i Amsterdam, også skal jeg på et til approbert stevne i Ungarn om en måned så får vi se hva som skjer. Jeg krysser fingrene, ler Rognmo Johansen.

Robin Rognmo Johansen (18) fikk det endelig til å klaffe i verdenscupen, og tok med seg både en første- og tredjeplass. Foto: Privat