Det var ikke overraskende Ingrid Andrea Gulbrandsen som stakk av med gullmedaljen.

– Det føles bra. Det var artig å komme seg igjen etter forrige helg. At kroppen klarte å restutiere og at jeg kom meg i form igjen til nå, sier Gulbrandsen til Folkebladet.

Hun kjente nemlig på at kroppen var sliten etter forrige helgs mesterskap i Harstad.

– Ja, jeg merket at jeg var sliten mandagen og tirsdagen, men så fikk jeg slappet bra av og etterhvert trent litt, så da kom det seg.

Likte løypa

Gulbrandsen hadde en plan om å gå fort ut, og hun forteller at hun hadde gode rygger å gå etter, i og med at alle klubbvenninene gikk foran henne. I tillegg hadde hun gode ski og likte løypa.

– Det er ei tøff løype, det var mye oppover midt i der, men det var ei løype som jeg likte godt. Så da ble det lettere å gå også, sier BOIF-løperen, som ikke tok det for gitt at det skulle bli gull på fredagens løp.

– Nei, det er tøffe konkurrenter her også, men jeg hadde et mål om pallen i alle fall, det er helt klart.

Artig når klubben gjør det bra

Med Gulbrandsen på 1.plass, Sofie Schjølset på 2.plass, Silje Storaa på 4.plass og Lisa Amalie Valnes på 5.plass, var BOIF dem dominerende klubben i jentenes 17-årsklasse.

– Det er morsomt når klubben gjør det bra, så det var veldig artig, sier Gulbrandsen.

Sølvvinner Sofie Schjølset var godt fornøyd med eget løp, til tross for at hun ikke kunne gjøre noe med klubbvenninen.

– Hun har vært ganske suveren denne sesongen, så jeg er fornøyd med å bare være 18 sekunder bak, sier Schjølset.

– Ja, du er jo ikke langt bak, det var et bra løp det her?

– Ja, det gikk bedre enn forventet og det skal jeg være fornøyd med, fortsetter Schjølset.

Hun var også fornøyd med måten hun gjennomførte løpet på.

– Jeg prøvde å holde litt igjen i starten, men det kjentes ut som jeg klarte å gå fortere og fortere, i stedet for å gå på en smell. Så det er jeg fornøyd med, sier sølvvinneren.

BOIF-jentene preget resultatlista under det første rennet av NNM, fredag. Ingrid Andrea Gulbrandsen (foran til venstre) og Sofie Schjølset (foran til høyre) tok henholdsvis gull- og sølvmedalje. Bak (fra venstre) er klubbvenninene Silje Storaa og Lisa Amalie Valnes, som henholdsvis ble nummer fire og fem.