– Jeg er veldig fornøyd med det jeg presterte på normalprogrammet og sprinten. Målsetningen da jeg kom hit var å kapre topp 20-plasseringer. Mest tilfreds er jeg med at det ble åttendeplass på sprinten. Samme plassering ble det også i Hovedlandsrennet på hjemmebane for ett år siden, sier Morten til Troms-Folkeblad etter at han hadde gjort seg ferdig med de individuelle rennene i det uoffisielle norgesmesterskapet i skiskyting for 15 og 16-åringer.

9 av 10 treff

Hol brynte seg på mange av de samme guttene da det ble tiendeplass i Kvalfoss-sprinten for en måneds tid siden. Tiendeklassingen har ved flere anledninger bevist at han er inne blant de ti beste i de største rennene når det klaffer. Det gjorde det både på normalen og ikke minst sprinten da Bardufoss-gutten ble klokket i mål til åttende beste tid. Det som gledet tenåringen mest var at ni av ti skudd satt der de skulle. Den første serien var feilfri.

Fortsetter satsingen

Sigurd A. Eriksen lyktes ikke like godt denne gangen. Men vil få flere muligheter dersom han blir med over i juniorklassen. Det har Morten Hol intensjoner om å gjøre. Han har bestemt seg for å fortsette satsingen når tiden som skiskytterrekrutt er over på vårparten. Før det skal han i aksjon i Nordnorsk Mesterskap og forhåpentligvis Young Star-finalen i Holmenkollen. Det skal godt gjøres å komme utenom han i det uttaket.

– Jeg føler at jeg har prestert bra nok til å få være med på Young Star. Men jeg tar ikke noe for gitt før uttaket er klart, sa Hol som har bestemt seg for å fortsette skiskyttersatsingen.

Han har ikke tatt stilling til om han skal begynne ved Norges Toppidrettsgymnas eller bli værende i heimkommunen. Der er det det også fullt mulig å kombinere skiskyttersatsing og videre utdanning.