Denne helgen er det Norgescup i langrenn for juniorer på Voss.

Ingrid Andrea Gulbrandsen debuterte i Norgescupen med solide resultater på Nes for en måned siden, med 7.plass, 4.plass og 3.plass.

Under det første rennet på Voss fredag, slo Ingrid til med en knallsterk 2.plass.

– Ja, det gikk veldig bra. Det er fine løyper her som jeg liker, og ja, jeg startet vel litt kontrollert, så økte jeg på etterhvert og det gikk fortere mot slutten, for kroppen kjentes bra ut, forteller Gulbrandsen om fredagens løp.

Gulbrandsen går i kvinner 17-klassen, og fredag ble det gått fem kilometer friteknikk. BOIF-løperen forteller at løypa på Voss passer henne bra.

– Det er bra bakker og veldig mye opp og ned, og veldig variert. Jeg liker når det er litt forskjellig og variert, og tøffe løyper, forteller hun.

Med fredagens 2.plass bekrefter hun allerede på første dag av Norgescup-helgen, at formen er bra.

– Ja, det kjennes bra ut. Så hadde jeg også veldig gode ski i dag.

– Fint at det fungerer

Hun har blitt blant de syv beste i alle sine Norgescup-renn, og har dermed befestet sin posisjon som en av de beste jentene i 17-årsklassen.

Det synes hun naturligvis er artig å se.

– Ja, det er jo veldig artig når man får til noe, og jeg har vært heldig med å ikke ha vært syk, og vært frisk stort sett hele sesongen. Da går det også bedre, sier Gulbrandsen.

– Dette er viser vel at du gjør noe riktig i all treningsarbeidet du legger ned?

– Ja, det håper jeg jo, flirer hun.

– Nei, det tar jo mye tid, så det er klart at det er fint å se at det man driver på med fungerer.

Flere fra BOIF

Gulbrandsen var ikke den eneste av jentene fra BOIF Ski i kvinner 17-klassen som leverte sterke løp fredag.

Sofie Schjølset ble nummer åtte, Lisa Amalie Valnes ble nummer 16 og Silje Storaa ble nummer 28, av de totalt 116 startende løperne i klassen.

Gulbrandsen mener det er en stor fordel at de er flere i samme klasse og fra samme klubb som hevder seg.

– Ja, vi er jo fire jenter i K 17, og vi er tre som trener i lag til vanlig, og vi alle fire bor på rom i lag her nå. Så det er veldig god stemning og vi er flinke til å motivere hverandre, sier hun.

Og at de alle er gode, gjør at det blir større kvalitet på trening.

– Ja, det er klart, når man trener med folk som man kan pushe seg opp mot, så blir det bedre kvalitet og hardere økter. Så det er veldig bra, mener Gulbrandsen.

Sofie Schjølset er enig i det.

– Ja, vi er veldig heldige som har hverandre, at vi er såpass bra alle sammen, sier hun.

Overrasket

Sofie Schjølset, som ble nummer åtte på fredagens fem kilometer friteknikk, tok ny bestenotering i Norgescupen hun også.

– Ja, det er det faktisk. Nei, det var veldig artig, selv om det ikke kjentes så bra ut faktisk, så det var litt overraskende, forteller hun.

Hun ble nemlig stiv tidlig i løpet.

– Jeg var veldig stiv tidlig og jeg følte liksom at teknikken min var dårlig. Men jeg var veldig fornøyd når jeg kom i mål da, sier Schjølset.

– Jeg tror jeg åpnet litt hardt for jeg ble veldig stiv som sagt, men jeg prøvde å holde trykket oppe og ikke gå meg alt for stiv med det første, sier hun videre.

Lørdag er det sprint i friteknikk på programmet, mens det på søndag er klassisk-renn.

Sterke løp

Flere Midt-Troms løpere leverte sterke resultater under Norgescupen på Voss fredag. Erik Nicolaisen fra Senja Ski kom på 5.plass i menn 17-klassen, 44 sekunder bak vinneren, mens Finnsnes-jenta Synne Arnesen ble nummer 11 i 19/20-klassen. Johanne Heimdal (Bardu il) fulgte på plassen etter Arnesen. Hun endte to sekunder bak Arnesen og 30,2 bak vinneren.