RUHPOLDING: Skiskyteren fra Bardufoss hadde en god oppladning og start på sesongen. Siden da har formen vært sviktende, og 28-åringen har også slitt med sykdom i perioder.

– Jeg har slitt mye med kroppen. Det fungerte bra i hele høst og jeg var i god form. Når jeg kom på snø så har det gått tungt og ikke løsnet helt i kroppen, sier Stenersen til Folkebladet.

I riktig retning

I helgens verdenscuprenn i tyske Ruhpolding vist derimot Bardufoss-mannen bedre takter enn på lenge. Onsdag gikk han den første etappen for det svenske laget, som til slutt endte på en sjetteplass. Stenersen brukte ett ekstraskudd og vekslet 14 sekunder bak lederlaget.

– Vi var helt med etter vekslinga. Alle gjorde det bra på stafetten og en sjetteplass var vi veldig fornøyd med sier han.

Fredag ble det en 45. plass på sprinten etter en bom på stående skyting.

– Jeg følte meg i grei form der også, og egentlig bedre enn det resultatet viste. Jeg slet litt med tekniske ting i løypa der, men det var også et stort steg i riktig retning, forteller Stenersen.

Stod over

Med plasseringen innenfor topp 60 på sprinten var Stenersen kvalifisert til søndagens jaktstart. Lørdag fikk han derimot vondt i halsen og ble nødt til å stå over jaktstarten.

– Kroppen begynte å fungere og jeg var klar for å jakte litt plasser oppover på lista. Dessverre måtte jeg kaste inn håndkle, men smertene i halsen har allerede begynte å gå over, forteller 28-åringen, som mandag var på vei til Anterselva i Italia, der verdsenscupen fortsetter denne uka.

– Kan jeg begynne å trene igjen onsdag så burde jeg ikke ha tapt så mye på disse to-tre dagene jeg ikke har trent. Da håper jeg formen er der som den var på gang i Ruhpolding, sier Stenersen.

VM-forberedelser

I februar er det VM i skiskyting, og selv om det svenske uttaket ikke er klart, tyder alt på at Stenersen blir tatt ut i den svenske troppen. Forberedelsene til sesongens store mål startet han allerede i jula.

– Jeg trente ekstremt mye i jula, stort sett hver eneste dag, og valgte å bli igjen i Østersund for å fokusere på treninga. Det var ikke tid eller rom til å reise verken hjem eller noen plass. Direkte etter verdenscupen i Italia kommer vi til å fortsette forberedelsene til VM. Jeg håper jeg er med der, avslutter Stenersen.