FINNSNES: Ifølge yr.no melder de om stabil kulde, snø og delvis sol i skianleggene i Målselv og Sandviklia. Forløpig ser det ut til å vare ut uken. I tillegg til et nylig snøfall, kan det bli gode forhold i bakken.

– Nå er vi positive. Vi venter storinnrykk de to neste helgene, sier daglig leder for skianlegget i Målselv, Øystein Johansen.

Vekslende vær

Etter en lang periode med vekslende vær og temperaturer, har ikke skisesongen akkurat vært tidenes beste.

– Hittil vil jeg beskrive sesongen som ganske håpløs. Det har vært stor snømangel. Jeg tenker det var sannelig på tide, sier daglig leder for Sandviklia alpinsenter, Roger Haugnes.

Utfordrende

Mildvær gjør det utfordrende for skianleggene å produsere snø. Når kvikksølvet i gradestokken ikke kryper under null og nedbøren kommer som regn, blir hyttefolket i Målselv fjellandsby utålmodig.

– Hytteeierne er opptatt av alpinsporten og når de ser andre skianlegg som kan åpne tidligere, får vi spørsmål. Når vi ikke får i gang snøproduksjonen og det ikke er snø, får vi heller ikke åpnet alle bakkene, sier Johansen.

Ser lyst ut

Roger Haugnes har også fått flere tilbakemeldinger etter en sen åpning av anlegget, men etter det nye snøfallet og stabile kulden som er meldt, ser ting lysere ut for Sandviklia også.

– Jeg tenker det var sannelig på tide, avslutter Haugnes.