FINNSNES: De to Finnsnes-guttene Emil og Mikkel Konradsen Ceide var i helgen på landsdelssamling i Trondheim. Samlingen er en del av NFFs landslagsskole som samler de mest lovende og talentfulle fotballspillerne mellom 13 og 16 år.

– Jeg syntes det var veldig bra og lærerikt å være der og spille med de beste i Norge, forteller Mikkel.

Bra opplegg

Tvillingparet var to av 28 spillere fra Nord-Norge som var tatt ut i 15-årsklassen. Guttene begynner å få en del erfaring med større samlinger. Helgens arrangement var Emils tredje og Mikkels andre landsdelssamling.

– Jeg blitt bedre siden den første gangen, og har fått vite hva jeg bør bli bedre på til neste gang. De tilbakemeldingene jeg har fått nå har vært bra, sier Mikkel.

Han trekker frem kvaliteten på trenerne som deltar på samlingene som veldig positivt.

– Vi har de beste trenerne som lærer oss for eksempel å være mer direkte i spillet, spille i mellomrom, komme til sjanser og å være gode i begge ender av banen.

Ikke helt objektiv

Moren Ingvill Konradsen Ceide var med guttene til Trondheim og kan fortelle at guttene hennes holdt nivået.

– De presterte veldig bra og de er like gode som de andre. Men det er moren deres som sier det da. Jeg er ikke akkurat veldig objektiv, sier hun og ler.

– Det var veldig artig for dem å få prøve seg sammen med de som er på landslagsnivå i Norge. Det har vært en intens helg med bare fotball, legger hun til.

Med to talentfulle fotballspillere i hjemmet er det ifølge mor nettopp fotball mye dreier seg om.

– Det er stort sett bare fotball som er tema hjemme. De er veldig dedikert til fotballen og har lyst til å gå den veien. Da må vi forsøke å støtte opp så godt vi kan, forteller hun.

God utvikling

På landsdelssamlingene får guttene også se videoanalyse av treningskampene, for å se hva de bør jobbe med videre.

– Da ser du hva du har gjort bra og hva du kanskje skulle gjort annerledes, sier Mikkel, som mener han har hatt en god utvikling i spillet sitt det siste året siden forrige samling.

– Jeg har lært mye og blitt bedre. Jeg synes jeg har blitt både kvikkere og bedre enn før, slår han fast.

Nå gjenstår det å se om brødreparet etter hvert blir tatt ut på aldersbestemt landslag.

– Det er trenerne sitt valg, men jeg håper jeg blir tatt ut og får være med. Det hadde vært veldig bra, sier Mikkel.