SILSAND: Etter mange år som styreleder i Senja Ski, valgte Ørjan Johnsgård å ikke stille til gjenvalg. På det ekstraordinære årsmøtet tidligere denne uken takket Kjell Harald Horn ja til å ta på seg ledervervet i skiklubben, frem til det ordinære årsmøtet til våren.

– Det er laget et godt system og styret består av veldig gode folk, så det var en enkel sak å si ja, sier Horn.

Hjertebarn

Som styreleder vil jobben til Horn gå ut på å følge opp det arbeidet som allerede er satt i gang, og støtte opp om de andre styremedlemmene.

– De har egentlig full kontroll på sine arbeidsoppgave de som er der, men jeg skal backe dem opp om de trenger hjelp. Kanskje kan jeg også bidra med en ekstra giv på det som går på anlegg og anleggsutvikling. Det er mitt hjertebarn, forteller Horn.

I tankene til den nye styrelederen er et anlegg med gang- og sykkelsti som kan brukes av alle.

– Vi har veldig lyst til å få til noe nytt. Nå kommer det en ny sykkelpark på Silsand og da forsvinner samlingsbasen for utøverne våre. Da må vi få til noe annet, sier Horn.

Tilgjengelig for alle

En mulighet skiklubben vurderer er en gang- og sykkelsti rundt Storvatnet på Silsand.

– På sommeren vil man kunne bruke det til rulleski, de som går med barnevogn, bruker rullestol og så videre. Det vil gjøre naturen tilgjengelig for alle, samtidig som skigruppa kan bruke det til sine skitreninger, rulleski og barmarkstrening, forteller styrelederen.

Horn beskriver seg selv som en litt løsere kanon enn den tidligere styrelederen.

– Ørjan er mye mer en diplomat enn meg, så utfordringen blir å være like diplomatisk som han. Jeg kan være litt ”strengere” og litt raskere på avtrekkeren, og må nok lære meg å puste et par tre ganger før jeg uttaler meg, sier han.

Skiklubben jobber nå med en kampanje med mål om å få 200 nye medlemmer før årsskifte.

– Det er ganske mange aktive utøvere, men samtidig er det enda flere som bruker skiløypa. Vi får håpe at de også hiver seg med, for det er et kjempetiltak og vil tilføre enda mer ressurser til å utvikle anleggene videre, avslutter Horn.