ØSTERSUND: Skiskytteren Torstein Stenersen har planer om å gå offensivt ut på lørdagens sprintrenn i verdenscupen i Østersund.

- Sprint er Formel 1, så det gjelder å gå ut og være offensiv, noe jeg har bestemt meg for å være. Jeg skal prøve å gi gass fra start og holde et godt tempo på skytinga. Man har ikke tid til å kaste bort noen sekunder, sier han.

God start

28-åringen fra Bardufoss, som har gått for det svenske landslaget siden forrige sesong, fikk en strålende start i verdenscupen da han sammen med makkeren Linn Persson gikk inn til en fjerdeplass på søndagens singel-mixed stafett.

- Det gikk utrolig bra. Jeg var ganske spent og nervøs før start. Det var første ordentlige konkurranse for sesongen, verdenscup, hjemmebane og stafett. Da blir det litt ekstra spenning. Skytinga var bra, spesielt siste stående. Vi var omtrent fire stykker samtidig inn. Jeg klarte å gå rett inn og gjorde jobben slik at jeg kunne gå ganske behagelig inn til fjerdeplassen. Det var sinnsykt artig og en utrolig bra start, forteller Stenersen.

Kokte bort i kålen

På torsdagens normaldistanse gikk det litt tråere for Bardufoss-mannen, selv om han åpnet bra.

- Kroppen var seig i starten og jeg fikk aldri opp den farten jeg ønsket. Men jeg klarte å holde oppe skytinga i starten med to fulle hus og lå relativt høyt oppe. Jeg kommer inn på tredje skyting, føler jeg har bra kontroll og skyter tre treff. Men så økte vinden på de to siste skuddene. Tanken var at jeg skulle holde litt, men det kokte bort i kålen. Da fikk jeg to skudd som fløy ut, og det var litt synd. Det var høvelig med vind også på siste stående. Jeg kjempet mot vinden, men det var ingen bra serie heller. Det var litt synd jeg ikke kunne holde bedre, siden jeg har skutt bra i det siste, sier Stenersen.

Med fire tilleggsminutter endte han til slutt på en 45. plass, seks minutter bak vinneren Martin Fourcade.

- Jeg følte at det begynte å løsne litt i kroppen på slutten. Det er positivt og noe jeg tar med meg videre, at jeg kanskje trengte en skikkelig gjennomkjøring, sier han.

Satser høyt

I helgen fortsetter verdenscupen i Østersund med sprint lørdag og påfølgende jaktstart søndag. Stenersen har ikke et mål om plassering, men håper å holde seg så nærme teten som mulig.

- Man må være topp 60 for å ta seg videre til jaktstart og topp 40 gir verdenscuppoeng. Jeg vil ennå høyere opp om det. Det er derfor man er med å kjempe. Sprint er vanskelig å spå og ti sekunder forskjell kan være 10-15 plasseringer. Om man prøver å holde seg ikke så langt fra teten tidsmessig så har man en god mulighet på jaktstart.

- Normalen her i Østersund er den tøffeste i hele verdenscupen, og har du ikke dagen så blir løypa lang og tung. Det blir litt lettere på lørdag og jeg skal kjøre på fra start, sier en offensiv Stenersen.